Nederlandse versie van Google Assistant mogelijk op korte termijn beschikbaar

Nederlandse versie van Google Assistant mogelijk op korte termijn beschikbaar

20-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google stopt binnenkort met de bèta test van de Nederlandstalige versie van Google Assistant. Dit wijst erop dat de Nederlandstalige versie van Google Assistant waarschijnlijk op korte termijn beschikbaar zal gaan komen voor het grote publiek.

Al langer is bekend dat Google werkt aan Nederlandse taalondersteuning voor haar spraakassistent. Google Assistant, de digitale spraakassistent van Google en tegenhanger voor onder andere Siri van Apple, Cortana van Microsoft, Bixby van Samsung en Echo van Amazon, zal mogelijk binnen nu en enkele weken ook Nederlands spreken. Google heeft namelijk aan deelnemers aan de bèta test kenbaar gemaakt dat zij nog tot en met 26 juli feedback kunnen geven. Kort daarna zullen testers geen toegang meer hebben tot de bèta, zo meldt Google in een vertrouwelijke e-mail waarover Tweakers bericht.

Waarschijnlijk gaat Google de komende weken een groot aantal talen toevoegen aan Google Assistant. Het was al langer bekend dat Google werkte aan ondersteuning voor de Nederlandse taal in Google Assistant.

Vacature voor tekstschrijver

Vorig jaar september plaatste Google al een vacature voor een Nederlandse tekstschrijver voor Google Assistant. Op basis van die vacature werd toen al de voorzichtige voorspelling gedaan dat Google Assistant mogelijk rond de zomer van 2018 ook Nederlands zou gaan praten. Wanneer namelijk gekeken wordt naar het verleden van spraakassistent Siri van Apple, is zichtbaar dat Apple in juni 2014 een vactature plaatste voor Nederlandse taalontwikkelaars voor Siri en de ondersteuning voor de Nederlandse taal in Siri al in april 2015 beschikbaar kwam in het iOS besturingssysteem.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie