Specificaties Kirin 980 processor voor Huawei Mate 20 uitgelekt

Specificaties Kirin 980 processor voor Huawei Mate 20 uitgelekt

23-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Net als vorig jaar zal Huawei naar verwachting tijdens de aankomende IFA in Berlijn details gaan presenteren over de volgende generatie high-end smartphone processor die Huawei gaat gebruiken in de Huawei Mate 20, Mate 20 Pro en de opvolgers voor de huidige Huawei P20 en P20 Pro. Details van deze processor lijken nu al uitgelekt te zijn.

Begin september vindt in Berlijn de jaarlijkse IFA plaats. De IFA is Europa's grootste beurs op het gebied van consumentenelektronica. Grote bedrijven presenteren vaak voor- of tijdens de IFA nieuwe producten en innovaties. Vorig jaar gebruikte Huawei de IFA in Berlijn voor de aankondiging van de Kirin 970 processor, een processor die nu gebruikt wordt in de Huawei Mate 10 Pro, Huawei P20 en Huawei P20 Pro.

Tijdens de aankomende IFA wordt de introductie van de volgende generatie Kirin processor verwacht, de Kirin 980. Vanuit China zijn nu diverse details uitgelekt over deze volgende smartphone processor.

2,8 GHz octa-core

De Kirin 980 processor is volgens de geruchten een octa-core processor met acht kernen van 2,8 GHz. Dat is aanzienlijk sneller dan de Kirin 970 processor die was opgebouwd uit vier kernen van 2,4 GHz en vier kernen van 1,8 GHz. In de Kirin 980 processor zou gebruik gemaakt worden van vier Cortex A77 kernen die de daadwerkelijke prestaties leveren en vier Cortex A55 kernen voor ondersteuning en achtergrondtaken. De hele processor zou op een 7nm schaal geproduceerd worden wat resulteert in een zeer hoge snelheid en een laag energieverbruik.

Huawei ging er met de Kirin 970 processor prat op dat de processor over een zogenaamde 'Neurale Processing Unit' beschikte. Deze 'NPU' neemt de Artificial Intelligence (AI) taken op zich. Ook de nieuwe Kirin 980 processor zou over een NPU beschikken. De NPU in de Kirin 980 zou nóg sneller zijn en in staat zijn om 5 biljoen berekeningen per Watt te kunnen maken.

GPU 1,5 keer sneller dan Snapdragon 845

Verder vermelden de geruchten ook details over de Grafische processor (GPU) van de Kirin 980. Deze zou tot 1,5 keer sneller zijn dan de Adreno 630 GPU in de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Momenteel staat de Snapdragon 845 te boek als de snelste smartphone processor op de markt.

De Kirin 980 processor zal waarschijnlijk voor het eerst toegepast gaan worden in de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro, die waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar gepresenteerd zullen gaan worden. De Kirin 980 processor zal daarnaast hoogstwaarschijnlijk in 2019 aangetroffen kunnen gaan worden in de opvolgers voor de huidige Huawei P20 en Huawei P20 Pro (de Huawei P30 en Huawei P30 Pro?).
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie