Sony introduceert 48-megapixel camerasensor voor smartphones

Sony introduceert 48-megapixel camerasensor voor smartphones

23-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Sony heeft vandaag de IMX586 camerasensor onthuld. De camerasensor is ontwikkeld voor smartphones en heeft een resolutie van 48-megapixel. De camerasensor zal vanaf september in de eerste smartphones gebruikt gaan worden.

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe camerasensor voor smartphones op de markt gaat brengen. De nieuwe IMX586 camerasensor heeft een resolutie van 48-megapixel en stelt smartphones in staat om in te zoomen zonder dat dit kwaliteitsverlies in foto's oplevert.

De IMX586 camerasensor is in staat 48-megapixel foto's te schieten, maar in de praktijk wordt deze hoge resolutie vooral toegepast om beperkingen van smartphone camera's te ondervangen. Bij normale camerasensoren resulteert digitaal inzoomen in kwaliteitsverlies. Met de 48-megapixel camerasensor kan tot 4x digitaal ingezoomd worden met als output een 12-megapixel foto zonder kwaliteitsverlies.

Meer details

De 48-megapixel camerasensor komt ook tot zijn recht onder donkere omstandigheden. Door pixels samen te voegen ontstaat wederom een 12-megapixelfoto waarbij vier pixels vertaald worden tot één pixel. Dit resulteert in foto's met een betere belichting en minder ruis.

Volgens Sony zal de nieuwe IMX586 camerasensor vanaf september in de eerste smartphones gebruikt gaan worden. Zeer waarschijnlijk gaat Sony de camerasensor zelf ook gebruiken in de aankomende Sony Xperia XZ3, waarover al enkele weken wordt gespeculeerd. De Sony Xperia XZ3 wordt waarschijnlijk eind augustus voorafgaand aan de IFA in Berlijn door Sony gepresenteerd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie