LG voorziet smartphones van functionaliteit voor ouderlijk toezicht

LG voorziet smartphones van functionaliteit voor ouderlijk toezicht

25-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


LG heeft haar overeenkomst met McAfee verlegnd en uitgebreid. Als onderdeel van de deal gaat LG alle smartphones voorzien van McAfee Safe Family, een app waarmee ouders controle kunnen nemen over het smartphonegebruik van hun kinderen.

McAfee Safe Family is een betaalde app. Voor gebruikers van LG smartphones is een 60-dagen gratis trial beschikbaar. LG gaat de app standaard installeren op nieuwe smartphones. Iedereen die nu al een LG smartphone heeft kan de app ook downloaden en gebruik maken van de 60-dagen proefperiode.

McAfee Safe Family biedt vele functies om het smartphone gebruik van kinderen in de gaten te houden. Zo is het mogelijk om bij te houden hoe lang kinderen hun toestel gebruiken en dit te beperken. Ook kan de locatie van het kind via de dienst in de gaten gehouden worden. Verder biedt de app mogelijkheden om het installeren- of de-installeren van apps onmogelijk te maken.

Steeds vaker leveren smartphone fabrikanten apps van derden mee op toestellen. Dit is een goed verdienmodel. Op het moment dat gebruikers van smartphones de meegeleverde apps gaan gebruiken en hiervoor gaan betalen, zoals in het geval van McAfee een betaald abonnement op McAfee Safe Family, ontvangen smartphone fabrikanten hier een commissie over.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie