Google Assistant spreekt vanaf vandaag Nederlands

Google Assistant spreekt vanaf vandaag Nederlands

26-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Er werd al geruime tijd over gespeculeerd en vandaag is het eindelijk zover. Google Assistant, de spraakassistent van Google, spreekt vanaf vandaag ook Nederlands. Google is vanmorgen om 6 uur begonnen met de uitrol van Google Assistant in het Nederlands.

Het was al geruime tijid bekend dat Google werkte aan Nederlandse taalondersteuning voor haar spraakassistent. Google Assistant, de digitale spraakassistent van Google en tegenhanger voor onder andere Siri van Apple, Cortana van Microsoft, Bixby van Samsung en Echo van Amazon, spreekt vanaf vandaag ook Nederland.

Google woordvoerder Richard Finge heeft bevestigd dat Google vanmorgen om 6 uur is begonnen met de uitrol van Google Assistant in het Nederlands. Google Assistant in het Nederlands komt automatisch beschikbaar voor alle Android smartphones die draaien op Android 6.0 of hoger. Google verwacht ongeveer een week nodig te hebben om alle Nederlandsetalige Android toestellen toegang te geven tot Google Assistant.

Ook voor iPhone

Google Assistant in het Nederlands komt ook beschikbaar voor de Apple iPhone. Er zal in de komende dagen een update uitgebracht gaan worden voor de alreeds bestaande Google Assistant app voor de iPhone, waarmee ook de iPhone versie Nederlands zal gaan praten.

Later dit jaar zal Google Assistant in het Nederland ook op andere apparaten, zoals bijvoorbeeld de Google Home speaker, Android TV's en Android Auto, beschikbaar gaan komen.

Actions in veel Nederlandse apps

Google Assistant is een slimme spraakassistent waaraan gesproken vragen gesteld of opdrachten gegeven kunnen worden. Gebruikers kunnen Google Assistant vragen om bijvoorbeeld een notitie te maken, een afspraak te noteren in de agenda, het weersbericht voor te lezen, apps te openen of muziek af te gaan spelen.

Veel Nederlandse app-ontwikkelaars hebben in de afgelopen maanden hun apps al geschikt gemaakt voor Google Assistant. Hierdoor kunnen via Google Assistant bijvoorbeeld recepten opgevraagd worden in de Appie-app van Albert Heijn of cadeauideeën gevraagd worden in de Bol.com app. Ook veel andere grote Nederlandse apps hebben afgelopen maanden zogenaamde 'Actions' ontwikkeld voor Google Assistant. Deze zullen in de komende dagen tot weken beschikbaar gaan komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ