Nieuwe Apple iPad Pro modellen worden kleiner van formaat

Nieuwe Apple iPad Pro modellen worden kleiner van formaat

30-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple heeft er afgelopen jaren een traditie van gemaakt om ieder jaar in oktober nieuwe Apple iPad Pro modellen te presenteren. Geruchten wijzen erop dat Apple die traditie dit jaar voort zal zetten en twee nieuwe iPad Pro modellen gaat presenteren die een stukje kleiner zullen zijn dan de huidige iPad Pro modellen.

De doorgaans goed geïnformeerde Japanse website Macotacara meldt op basis van bronnen bij toeleveranciers van Apple dat Apple later dit jaar (waarschijnlijk in oktober red.) met nieuwe Apple iPad Pro modellen gaat komen. Er komt een opvolger voor de huidige iPad Pro 10.5 en iPad Pro 12.9.

De belangrijkste bevindingen van de bronnen van Macotacara zijn dat de nieuwe Apple iPad Pro modellen wat kleiner zullen gaan worden dan de huidige iPad Pro modellen. Naar verluidt blijft het beeldscherm even groot met 10,5 inch en 12,9 inch, maar zullen de randen rondom het beeldscherm wat smaller gemaakt worden, waardoor de iPads toch iets compacter worden.

Geen 3,5 mm audio uitgang meer

Een andere belangrijke constatering is dat de nieuwe iPad Pro modellen niet langer over een 3,5 mm audio aansluiting zullen beschikken. Apple nam in 2016 al afscheid van 3,5 mm audioaansluitingen op haar Apple iPhones.

De introductie van de nieuwe Apple iPad Pro modellen wordt omstreeks oktober verwacht. Apple heeft zelf tot op heden nog niets losgelaten over de eventuele komst van nieuwe iPad modellen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie