Goedkopere uitvoering van BlackBerry KEY2 lijkt op komst te zijn

30-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Amerikaanse keuringsinstantie FCC heeft documenten gepubliceerd waaruit opgemaakt kan worden dat er BlackBerry KEY2 LE op komst is. Het gaat waarschijnlijk om een goedkopere uitvoering van de BlackBerry KEY2.

De in juni gepresenteerde BlackBerry KEY2 krijgt mogelijk een goedkoper broertje, blijkt uit documenten van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC. De FCC publiceerde een groot aantal documenten rondom een nieuw toestel die volgens de documenten de naam 'BlackBerry KEY2 LE' gaat krijgen. De vormgeving van het naamlogo lijkt te wijzen op een aangepaste uitvoering van de normale BlackBerry KEY2.

Label van nieuwe BlackBerry KEY2 LE
Label van nieuwe BlackBerry KEY2 LE

De FCC heeft geen specificaties van de BlackBerry KEY2 gepubliceerd. Wel blijkt uit het label (zie hierboven) dat het toestel over twee IMEI nummers beschikt. Dit betekent dat de BlackBerry KEY2 LE in ieder geval over dual-sim ondersteuning zal beschikken.

De BlackBerry KEY2 LE zal waarschijnlijk qua vormgeving in grote lijnen overeenkomen met de normale BlackBerry KEY2. De normale BlackBerry KEY2 is bijzonder vanwege haar volledige QWERTY toetsenbord. Omdat het een 'LE" (oftewel Lite) uitvoering is, zal waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van een andere (goedkopere) processor, mogelijk iets minder werkgeheugen en andere camera's. Deze aannamens zijn overigens nog niet bevestigd.

Gezien de BlackBerry KEY2 LE nu is verschenen bij de FCC, is dat een signaal dat de introductie van het toestel niet lang op zich zal laten wachten. Doorgaans worden nieuwe smartphones namelijk pas enkele weken voor de officiële introductie aangemeld bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie