WhatsApp voegt video groepsgesprekken toe

31-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Messaging


Voor gebruikers van WhatsApp is het vanaf nu mogelijk om met een groep van maximaal vier personen een videogesprek te voeren. De nieuwe functie werd eerder dit jaar al aangekondigd.

WhatsApp heeft bekend gemaakt dat het bedrijf de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren heeft toegevoegd aan WhatsApp. Dankzij de nieuwe functie kunnen telefoon- en videogesprekken gevoerd worden met maximaal vier personen. Tijdens het gesprek verschijnen de beelden van alle vier de deelnemende personen op het beeldscherm.

WhatsApp voegt (video)groepsgesprekken toe
WhatsApp voegt (video)groepsgesprekken toe

De functie is eerder dit jaar al door WhatsApp aangekondigd tijdens het F8 congres van Facebook. Volgens WhatsApp is de functie vanaf nu beschikbaar voor gebruikers van Apple iPhones en Android smartphones.

Om een (video)gesprek met meerdere mensen op te kunnen zetten, start degene die het groepsgesprek gaat organiseren eerst een gesprek met de eerste deelnemer. Hierna kunnen nog twee extra deelnemers toegevoegd worden aan het gesprek. 

Overal bruikbaar

WhatsApp heeft speciale (compressie)technieken toegepast zodat de nieuwe functie nagenoeg overal ter wereld zou moeten werken, ook op plekken waar de kwaliteit van de internetverbinding of mobiele dataverbinding minder goed is. Net als berichten die via WhatsApp verstuurd en ontvangen kunnen worden, zijn ook (video)gesprekken volledig versleuteld en kunnen dus niet afgeluisterd worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie