YouTube optimaliseert website voor verticale video's

YouTube optimaliseert website voor verticale video's

31-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


De YouTube app gaat verticale video's op haar website automatisch correct en zonder zwarte randen weergeven. Tot op heden was de website van YouTube vooral geoptimaliseerd voor (normale) horizontale video's.

Veel smartphone gebruikers schieten video's in verticale stand. Dit is vervelend wanneer video's op een normaal beeldscherm via de YouTube website worden bekeken. YouTube gaat voor desktop gebruikers dit probleem deels oplossen door verticaal opgenomen video's correct en zonder zwarte randen weer te geven.

De optimalisatie van de YouTube website zorgt ervoor dat de video zo groot mogelijk en zonder zwarte randen wordt getoond. De functie werkt alleen voor video's die verticaal zijn opgenomen en niet zijn aangepast voor horizontale weergave. Waar voorheen zwarte randen zouden verschijnen, blijven de randen nu wit, zoals de achtergrond van de website van YouTube zelf.

Sommige mensen voegen zelf randen toe aan een video om van een verticale video een horizontale video te maken. In dat geval werkt de optimalisatie niet.

In het geval een video op een andere beeldverhouding is geschoten, past de speler van YouTube zich voortaan ook beter aan op de video. Standaard was YouTube vooral geoptimaliseerd voor video's met een 16:9 beeldverhouding.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie