Flitsmeister gaat rekening houden met dynamische verkeersborden

Flitsmeister gaat rekening houden met dynamische verkeersborden

31-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Diensten , Toestellen


De populaire app Flitsmeister, die door een groot aantal Nederlanders wordt gebruikt om gewaarschuwd te worden voor verkeerscontroles, gaat binnenkort ook meldingen geven over dynamische verkeersborden en matrixborden.

In de bèta versie van Flitsmeister, waarin nieuwe functies eerst met een selecte groep testers worden uitgeprobeerd, heeft Flitsmeister ondersteuning voor dynamsiche verkeersborden en matrixborden toegevoegd. Dankzij deze nieuwe functie kan Flitsmeister anticiperen op tijdelijke omstandigheden.

In Nederland zijn op snelwegen veel spitsstroken. Dankzij de nieuwe functie kan Flitsmeister aangeven of de spitsstrook open- of dicht is. Wanneer een spitsstrook open is, geldt meestal een lagere maximumsnelheid. Ook die informatie gaat Flitsmeister geven.

Informatie van matrixborden

De meest bijzondere nieuwe functie waarmee momenteel getest wordt is ondersteuning voor matrixborden. Wanneer de matrixborden boven de snelweg branden, bijvoorbeeld omdat er een rijstrook is afgesloten of er een lagere maximumsnelheid geldt, gaat Flitsmeister dit ook weergeven.

Flitsmeister beschikt sinds kort ook over een navigatiefunctie. Dankzij de ondersteuning voor dynamsiche verkeersborden en matrixborden, kan Flitsmeister tijdens de berekening van een optimale route ook rekening houden met de actueel geldende maximum snelheden.

Bèta test

De nieuwe functie wordt momenteel in bèta getest. Als de test succesvol is, zal de functie later naar de finale versie van Flitsmeister gebracht gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie