Ziggo stopt met analoog TV aanbod in Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg

Ziggo stopt met analoog TV aanbod in Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg

31-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Netwerk


Klanten van Ziggo die momenteel nog analoog naar TV kijken moeten verplicht over gaan stappen op digitale TV via de kabel. Ziggo is al sinds april gefaseerd bezig met het uitfaseren van analoge televisie. Vanaf 18 september is het voor Ziggo klanten in Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg niet meer mogelijk om analoog TV te kijken.

Al jaren is het mogelijk om via Ziggo digitaal te luisteren en kijken naar radio en televisie. Daarnaast biedt Ziggo tot op heden ook nog steeds radio en TV aan op de ouderwetse 'analoge' manier. Volgens Ziggo kijkt het gros van alle Ziggo klanten ondertussen al naar digitale TV.

Analoge radio- en TV signalen nemen veel bandbreedte in beslag op de kabel. Ook is de kwaliteit aanzienlijk minder dan digitale radio en TV signalen. Om de kabel vrij te maken voor toekomstige uitbreidingen qua zenderpakketten en diensten is Ziggo bezig het het uitfaseren van analoge TV via de kabel. Dit betekent dat alle klanten van Ziggo die nog analoog kijken naar TV de komende tijd verplicht over moeten gaan stappen op digitale TV. Analoge radio blijft voorlopig nog bestaan.

Uitfaseren in april begonnen

Ziggo is in april begonnen met het uitfaseren van analoge TV. Ondertussen is de regio's regio’s Capelle aan de IJssel (met Alblasserdam, Bergschenhoek, Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen) en Flevoland analoge TV al uitgeschakeld. Vanaf 18 september stopt Ziggo ook met analoge TV in Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg, zo heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

Ziggo-klanten kunnen nu al eenvoudig controleren of ze digitaal kijken. Dat kan door simpelweg de tv op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt hij al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe om te schakelen naar digitaal. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie