Android P ondersteunt twee uitsparingen in beeldscherm

Android P ondersteunt twee uitsparingen in beeldscherm

01-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft bekend gemaakt dat de aankomende nieuwe Android versie, momenteel bekend onder de naam 'Android P', smartphonebeeldschermen met maximaal twee uitsparingen (notches) zal ondersteunen. De uitsparingen mogen zich aan de boven- en onderzijde van het beeldscherm bevinden.

Al vanaf het moment dat Google de nieuwe Android versie 'Android P' heeft aangekondigd, is duidelijk dat er in deze nieuwe Android versie standaard ondersteuning zal komen voor smartphone beeldschermen waarin een uitsparing is gemaakt. Veel smartphones die dit jaar op de markt zijn verschenen hebben zo'n zogenaamde 'notch' in het beeldscherm. Dankzij de uitsparing kan het beeldscherm groter gemaakt worden maar is er tegelijk ook nog ruimte voor de frontcamera, sensoren en luidspreker.

De standaard ondersteuning voor uitsparingen in het beeldscherm in Android P moet ervoor zorgen dat de interface van Android P zich rondm de uitsparing aanpast. Dit moet voorkomen dat delen van de interface niet zichtbaar zijn door de uitsparing in het beeldscherm.

Ondersteuning voor twee uitsparingen in het beeldscherm

In een blogbericht heeft Google nu aanvullende informatie over de ondersteuning voor notches bekend gemaakt. Volgens Google ondersteunt Android P niet één, maar twee uitsparingen. Google heeft het maximum aantal uitsparingen op twee vastgesteld. De uitsparingen mogen alleen aan de boven- en onderzijde van het beeldscherm zitten en als er met twee uitsparingen wordt gewerkt, moet de ene uitsparing aan de bovenzijde zitten en de andere uitsparing aan de onderzijde van het beeldscherm.

Tot nu toe zijn er nog geen smartphones verschenen met twee uitsparingen in het beeldscherm, maar gezien de ondersteuning nu al wel wordt toegevoegd aan Android P is dat een signaal dat mogelijk al later dit jaar de eerste smartphones zullen verschijnen met twee notches in het beeldscherm. Vanuit smartphone fabrikanten zijn overigens tot op heden nog geen signalen opgedoken dat er toestellen in ontwikkeling zijn waarin gewerkt wordt met twee uitsparingen in het beeldscherm. Een tweede uitsparing zou bijvoorbeeld nuttig kunnen zijn om een smartphone te kunnen voorzien van stereo front-facing speakers, zoals bij HTC een traditie is.

Android P wordt deze maand verwacht

Google bracht vorige week de zogenaamde 'Release Candidate' van Android P uit, de laatste bèta versie van Android P. Dat betekent dat wanneer er geen grote bugs en problemen meer worden aangetroffen in deze testversie, de uiteindelijke versie van Android P nagenoeg geheel gebaseerd zal zijn op deze laatste testversie. Verwacht wordt dat Google de definitieve versie van Android P medio deze maand zal gaan uitbrengen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie