Bèta iOS 12 suggereert dual-sim ondersteuning in volgende Apple iPhones

Bèta iOS 12 suggereert dual-sim ondersteuning in volgende Apple iPhones

01-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple gaat mogelijk voor het eerst in elf jaar dual-sim ondersteuning aan de aankomende nieuwe generatie Apple iPhones toevoegen. Dual-sim ondersteuning is in diverse landen een veel gebruikte en veel gevraagde feature.

Telefoons en smartphones met dual-sim ondersteuning bestaan al jaren, maar tot op heden is nog nooit een iPhone verschenen met dual-sim ondersteuning. In de bèta van iOS 12, de nieuwe versie van het iOS besturingssysteem waarmee de aankomende nieuwe generatie iPhones standaard uitgerust zullen gaan worden, zijn aanwijizingen gevonden dat Apple nu ook iPhone modellen met dual-sim ondersteuning zal gaan uitbrengen.

Vandaag de dag zijn er al talloze telefoons en smartphones met dual-sim ondersteuning op de markt. Zelfs in het high-end smartphone segment verschijnen steeds meer toestellen met dual-sim ondersteuning. In westerse landen, waaronder Nederland, worden dual-sim toestellen vooral gebruikt om bijvoorbeeld een zakelijk- en privé telefoonnummer in één toestel te kunnen gebruiken. In andere landen worden dual-sim toestellen vooral gebruikt om de verschillen in netwerkdekking tussen providers te ondervangen. Op plekken waar de ene provider geen bereik heeft, heeft de andere provider mogelijk wel bereik. Apple wil zich naar verluidt vooral op deze laatste groep gebruikers richten.

Dual-sim waarschijnlijk niet voor Europa en Nederland

In Europese landen, waaronder ook Nederland, is vanuit providers veel weerstand tegen dual-sim toestellen. In veel gevallen wordt nog steeds (een kleine) subsidie gegeven op de aanschaf van iPhones in combinatie met een abonnement. Wanneer in dat toestel ook simkaarten van andere providers gebruikt kunnen worden, verliest de provider die de iPhone heeft verkocht en (deels) heeft gesubsidieerd mogelijk omzet. Om die reden zijn er nagenoeg geen dual-sim smartphones te koop bij Nederlandse providers. De kans is daarmee klein dat de dual-sim iPhones in Europa en Nederland verkocht zullen gaan worden.

Dual-sim ondersteuning alleen op 'instap model'

Volgens de geruchten komt Apple medio september met drie nieuwe iPhones. Alle drie de nieuwe iPhone modellen zullen een vergelijkbare vormgeving krijgen als de huidige Apple iPhone X, dus met een uitsparing (notch) in het beeldscherm. Volgens de geruchten komt er een iPhone X opvolger met een 5,8 inch OLED beeldscherm, een opvolger voor de Apple iPhone 8 Plus met een 6,1 inch LCD beeldscherm en een nieuwe 'iPhone X Plus' model met een 6,5 inch groot OLED beeldscherm.

Het toestel met het 6,1 inch grote LCD beeldscherm belooft het 'instapmodel' te gaan worden. Volgens de laatste geruchten zal alleen het 6,1 inch LCD model beschikbaar gaan komen in een dual-sim uitvoering.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie