Samsung onthult nieuwe Galaxy Tab S4 tablet

02-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft bekend gemaakt dat het bedrijf op 24 augustus de nieuwe Samsung Galaxy Tab S4 op de markt gaat brengen. De Tab S4 geldt als het belangrijkste alternatief voor de Apple iPad. Net als de iPad Pro familie van Apple, ondersteunt de Galaxy Tab S4 ook een stylus (S Pen). In tegenstelling tot Apple levert Samsung deze wel standaard mee. De tablet heeft een vanafprijs van 699 euro gekregen.

Samsung's Galaxy Tab S serie is de high-end tablet-lijn van Samsung en de nieuwe Samsung Galaxy Tab S4 is - zoals de naam al aangeeft - de vierde telg in deze serie. Met deze nieuwe tablet worden de specificaties en mogelijkheden weer geactualiseerd aan de trends van 2018.

Samsung Galaxy Tab S4
Samsung Galaxy Tab S4

De Samsung Galaxy Tab S4 is opvallend slank van vorm en heeft een bijzonder chique uitstraling door de combinatie van een metalen frame en een glazen voor- en achterzijde.

AMOLED beeldscherm

De Samsung Galaxy Tab S4 is uitgerust met een groot, helder en kleurrijk AMOLED beeldscherm met een diagonaal van 10,5 inch en een beeldverhouding van 16:10. Het beeldscherm kent een hoge beeldschermresolutie van 2.560 x 1.600 pixels.

Bij de Samsung Galaxy Tab S4 levert Samsung standaard een S Pen - bekend van de Samsung Galaxy Note familie - mee. Met deze S Pen stylus kunnen op het beeldscherm notities en tekeningen gemaakt worden. Voorts kan de pen gebruikt worden voor de bediening van de tablet.

Vier speakers

De Samsung Galaxy Tab S4 is zowel aan de boven- als aan de onderzijde voorzien van twee speakers. Dat betekent dus dat de tablet vier speakers rondom heeft. Deze speakers met Dolby Atmos surround sound zijn geoptimaliseerd door speakerfabrikant AKG. Dit resulteert in een ongekende geluidservaring tijdens bijvoorbeeld gamen of het kijken van een film, video of serie.

Snapdragon 835

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy Tab S4 draait de Qualcomm Snapdragon 835 processor, de high-end processor die vorig jaar in diverse high-end smartphones aangetroffen kon worden en door Samsung zelf ook werd gebruikt voor bepaalde uitvoeringen van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+. De tablet heeft 4 GB werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 64 GB. Daarbij beschikt de tablet ook over een Micro SD uitbreidingsslot voor geheugenkaarten van maximaal 400 GB.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Tab S4 maakt de Galaxy Tab S4 dit jaar geen grote stappen. De tablet heeft net als de Galaxy Tab S3 van vorig jaar een 13-megapixel aan de achterzijde. Aan de voorzijde heeft Samsung de tablet voorzien van een 8-megapixel frontcamera.

Uitgebreide Wi-Fi en / of 4G ondersteuning

De Samsung Galaxy Tab S4 zal een uitkomst zijn voor iedereen die met zijn of haar huidige tablet thuis Wi-Fi problemen ervaart. De Samsung Galaxy Tab S4 heeft namelijk bredere Wi-Fi ondersteuning gekregen en kan overweg met Wi-Fi netwerken in zowel de 2,4 GHz als in de 5 GHz band. Wie thuis bijvoorbeeld een Wi-Fi router heeft met Wi-Fi a of ac ondersteuning kan hier met de Samsung Galaxy Tab S4 optimaal van profiteren. Daarnaast biedt Samsung ook een uitvoering met zowel Wi-Fi als 4G ondersteuning, zodat ook onderweg online gegaan kan worden.

De Samsung Galaxy Tab S4 heeft een behoorlijk krachtige accu van 7.300 mAh meegekregen, 1.300 mAh meer dan bij de Tab S3. Deze accu biedt voldoende energie om de tablet 16 uur lang onafgebroken video's te kunnen kijken. Voorts zal de tablet direct uit de doos draaien op de nieuwste versie van Android, momenteel Android 8.1 Nougat.

Samsung Galaxy Tab S4 met Book Cover Keyboard
Samsung Galaxy Tab S4 met Book Cover Keyboard

Accessoires

Samen met de Samsung Galaxy Tab S4 heeft Samsung ook diverse nieuwe accessoires gepresenteerd. De meest bijzondere accessoire is het Book Cover Keyboard die op de tablet geklikt kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung heeft zojuist bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy Tab S4 vanaf 24 augustus in Nederland in de verkoop zal gaan. De tablet wordt uitgebracht in een Wi-Fi only versie met een verkoopadviesprijs van 699 euro en een Wi-Fi + 4G uitvoering met een verkoopadviesprijs van 759 euro. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie