Samsung presenteert betaalbare Galaxy Tab A 10.5

02-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft aangekondigd dat het bedrijf op 24 augustus de betaalbare Samsung Galaxy Tab A 10.5 tablet in de Benelux op de markt gaat brengen. De tablet heeft een verkoopprijs van 329 euro.

In aanvulling op de gepresenteerde Samsung Galaxy Tab S4 zal Samsung binnenkort ook een goedkopere tablet gaan uitbrengen. De Samsung Galaxy Tab A 10.5 ligt net als de 'high-end' Galaxy Tab S4 vanaf 24 augustus in de winkel.

Samsung Galaxy Tab A 10.5
Samsung Galaxy Tab A 10.5

Zoals de naam al aangeeft beschikt de Galaxy Tab A 10.5 over een 10,5 inch groot beeldscherm. De beeldschermresolutie ligt op 1920 x 1200 pixels.

Prima specificaties

De nieuwe tablet wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 450 processor met daarop een 1,8 GHz octa-core processor. Op de chipset is 3 gigabyte aan werkgeheugen geplaatst. Verder beschikt de tablet over 32 gigabyte interne opslagcapaciteit en een Micro SD kaartslot voor geheugenkaarten tot maximaal 400 gigabyte.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy tab A 10.5 uitgevoerd met een 8-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixelcamera aan de voorzijde. Met haar primaire camera aan de achterzijde kan de tablet Full HD video opnames maken en dankzij het Full HD beeldscherm ook in deze resolutie afspelen.

Verzorgde vormgeving

Ondanks dat de Samsung Galaxy Tab A 10.5 vooral een vriendelijk geprijsde tablet moet zijn, heeft Samsung zichtbaar veel zorg besteed aan de vormgeving van de tablet. Het resultaat zijn smalle beeldschermranden waardoor de tablet ondanks haar grote beeldscherm compact oogt. Ook de dikte valt in positieve zin op. De tablet is slechts 8 mm dik. Ondanks haar geringe dikte is Samsung er toch in geslaagd de tablet van een behoorlijk krachtige accu met een capaciteit van 7.300 mAh te voorzien.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab A 10.5 draait direct uit de doos op Android 8.1 Oreo, momenteel de nieuwste versie van Android. De tablet komt beschikbaar in een Wi-Fi uitvoering en in een uitvoering met zowel Wi-Fi als 4G ondersteuning. De Samsung Galaxy Tab A 10.5 ligt vanaf 24 augustus in de Benelux in de winkels voor een vanafprijs van 329 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie