WhatsApp brengt tool uit waarmee bedrijven via WhatsApp met klanten kunnen communiceren

WhatsApp brengt tool uit waarmee bedrijven via WhatsApp met klanten kunnen communiceren

02-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


WhatsApp verleent bedrijven sinds begin dit jaar toegang tot WhatsApp. Bedrijven kunnen op die manier communiceren met klanten. Vanaf nu is er ook een tool beschikbaar waarmee bedrijven al dan niet automatisch gegenereerde non-commerciële berichten en updates kunnen versturen naar klanten die eerder hun telefoonnummer met het bedrijf hebben gedeeld.

Een herinnering voor een afspraak bij een tandarts of kapper, track-en-trace informatie voor een post pakket, updates over vluchttijden en vliegtickets of bijvoorbeeld concerttickets en informatie kunnen voortaan door bedrijven via WhatsApp automatisch verzonden woden naar klanten. WhatsApp heeft een tool uitgebracht die geïmplementeerd kan worden in bijvoorbeeld CRM en boekingssystemen. Deze systemen kunnen vervolgens via de tool non-commerciële berichten en updates versturen via WhatsApp.

Sinds begin dit jaar is het voor bedrijven al mogelijk om te communiceren via WhatsApp. Bedrijven kunnen een WhatsApp knop toevoegen aan de website zodat klanten via WhatsApp contact kunnen opnemen met het bedrijf. Bedrijven mogen WhatsApp niet gebruiken of misbruiken voor het versturen van reclame of commerciële boodschappen. De toegang voor bedrijven tot WhatsApp is enkel voor bijvoorbeeld klantenservice of het verstrekken van informatie.

WhatsApp vraagt aan bedrijven een vergoeding voor toegang tot WhatsApp. Dit is het nieuwe verdienmodel van WhatsApp. Daarnaast wil WhatsApp ervoor zorgen dat de toegang voor bedrijven tot WhatsApp ook een goede gebruikservaring oplevert voor gebruikers van WhatsApp. Daarom gaat WhatsApp bedrijven 'beboeten' die berichten niet binnen 24 uur beantwoorden. Wanneer een bericht niet binnen 24 uur beantwoord wordt, moet het bedrijf betalen om een reactie te kunnen sturen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie