'iOS 12 heeft landscape modus voor iPhones'

'iOS 12 heeft landscape modus voor iPhones'

03-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Naar alle waarschijnlijkheid brengt Apple in september drie nieuwe Apple iPhones uit. Ongeveer gelijktijdig zal ook iOS 12 gaan verschijnen, de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem dat draait op de iPhone, iPad en iPod Touch. Uit nieuwe informatie blijkt dat iOS 12 ook landscape ondersteuning gaat krijgen voor iPhones.

Als de geruchten kloppen komt Apple in september met drie iPhone modellen. Alle drie deze modellen krijgen een vergelijkbare vormgeving als de huidige Apple iPhone X. Er komt naar verluidt een model met een 5,8 inch beeldscherm, een model met een 6,1 inch beeldscherm en een model met een 6,5 inch beeldscherm. Daarmee worden de beeldschermen van iPhones een stuk groter.

De afgelopen maanden is al vaak de vraag gesteld of Apple ook iets gaat doen met die grotere beeldschermen. Het antwoord op die vraag is nu gevonden. Ontwikkelaars die de bèta van iOS 12 hebben gedraaid in een zogenaamde 'emulator', hebben ontdekt dat iOS 12 over een landscape modus beschikt voor iPhones. Dit maakt het mogelijk om op het beeldscherm van een iPhone apps horizontaal te draaien, zoals dat ook mogelijk is op de Apple iPad.

Alleen voor 6,5 inch iPhone model

De landscape modus komt waarschijnlijk alleen beschikbaar op het allergrootste iPhone model, het toestel die waarschijnlijk gaat luisteren naar de naam 'iPhone X Plus'. Dit toestel heeft een beeldscherm van 6,5 inch en is daarmee feitelijk al een kleine tablet. Omdat het beeldscherm groter wordt, gaat ook de resolutie van het beeldscherm omhoog naar 1.242 x 2.688 pixels. Hierdoor is meer ruimte beschikbaar om informatie weer te geven.

Net als op de iPad is het dankzij de landscape modus mogelijk om meerdere vensters in een app te tonen. Zo zal in de e-mail applicatie bijvoorbeeld de lijst met mailtjes getoond worden met daarnaast in een tweede venster een voorvertoning van de e-mail. Bij de agenda is in het linkervenster de maandweergave zichtbaar en in het rechtervenster de dagweeergave.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie