Verkoop high-end smartphones bijna verdubbeld bij Huawei

Verkoop high-end smartphones bijna verdubbeld bij Huawei

03-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Huawei heeft in de eerste helft van dit jaar 19 miljoen high-end smartphones verkocht uit de Huawei Mate 10 en de Huawei P20 familie. Daarmee heeft Huawei in zes maanden tijd bijna evenveel high-end smartphones verkocht als vorig jaar in een heel jaar.

Huawei doet het momenteel erg goed op de smartphone markt. Eerder deze week is al bekend geworden dat Huawei naar verkoopaantallen nu al de tweede grootste smartphone producent ter wereld is en daarmee Apple voorbij is gestoken. Huawei heeft nu haar pijlen gericht op Samsung. Uiteindelijk wil Huawei het marktleiderschap van Samsung gaan breken en deze positie gaan overnemen.

De goede resultaten van Huawei zijn vooral te danken aan het sterke smartphone portfolio dat het bedrijf momenteel voert. Huawei slaagt erin steeds meer high-end smartphones te verkopen. Toestellen uit de Huawei Mate 10 serie (Huawei Mate 10 Lite en Huawei Mate 10 Pro) die eind vorig jaar werden uitgebracht en de Huawei P20 familie (Huawei P20 Lite, Huawei P20 en Huawei P20 Pro) die in maart van dit jaar werd gepresenteerd, verkopen erg goed. Uit nieuwe cijfers van Huawei blijkt dat het bedrijf in 6 maanden tijd 19 miljoen exemplaren van deze toestellen heeft verkocht.

Ter vergelijk: in heel 2017 heeft Huawei ongeveer 20 miljoen high-end smartphones uit de toenmalige Huawei Mate 9 en Huawei P10 serie verkocht. Dat betekent dus dat de verkoop van high-end smartphones bijna is verdubbeld. Met nog een half jaar tot het einde van het jaar voor de boeg is de kans groot dat die verdubbeling ook daadwerkelijk zal plaatsvinden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie