Dagenlange buitenlandstoring Tele2 eindelijk opgelost

Dagenlange buitenlandstoring Tele2 eindelijk opgelost

06-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Buitenland , Connectiviteit , Netwerk


In het buitenland verblijvende mobiele klanten van Tele2 kunnen sinds zondag ochtend weer gebruik maken van hun smartphone. Zondag ochtend kwam Tele2 met de mededeling dat de storing die het netwerk al sinds vrijdag middag in zijn greep hield is opgelost.

Klanten van Tele2 konden vrijdag, zaterdag en in sommige gevallen zelfs tot zondag ochtend geen gebruik maken van hun telefoon of smartphone in het buitenland. Tele2 is bijna 48 uur bezig geweest om de storing geheel op te lossen. Zaterdag avond berichtte Tele2 op 21:16 uur dat de storing voor de eerste klanten opgelost waren. Pas zondag ochtend waren alle klanten van Tele2 in het buitenland weer online.

Het kan zijn dat sommige klanten in het buitenland nog steeds problemen ervaren met hun toestel. Die klanten wordt geadviseerd hun telefoon opnieuw op te starten. Daarbij meldt het toestel zichzelf opnieuw aan op het netwerk en zouden de problemen opgelost moeten zijn.

Tele2 geeft onderaannemer de schuld

Volgens Tele2 is het probleem ontstaan door toedoen van één van Tele2's internationale onderaannemers die een technische update heeft uitgevoerd. Deze update heeft ervoor gezorgd dat er bij Tele2 en bij andere telecomproviders storingen zijn ontstaan.

Tele2 spreekt uit veel spijt te hebben van het feit dat de provider de storing niet eerder of sneller heeft kunnen oplossen. De provider geeft aan verder onderzoek te doen naar de oorzaak om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst niet opnieuw kan gebeuren. Daarnaast gaat Tele2 kijken hoeveel klanten door de storing getroffen zijn en welke passende compensatie geboden zou kunnen worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie