Producent van iPhone processoren getroffen door zwaar virus

Producent van iPhone processoren getroffen door zwaar virus

06-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Taiwanese chip- en processorfabrikant TSMC is afgelopen vrijdag getroffen door een computervirus die de gehele productie van chips en processoren heeft platgelegd. De productie heeft door het virus bijna drie dagen plat gelegen.

Het Taiwanese TSMC is één van de grootste chip- en processorleveranciers van Apple. TSMC is naar verluidt al sinds mei bezig met de productie van nieuwe generatie Apple processoren voor de aan komende nieuwe Apple iPhones.

Vrijdag is de productie van TSMC geheel stil komen te liggen doordat het bedrijf is getroffen door een zwaar computer virus. Men is bijna drie dagen bezig geweest om de problemen te verhelpen. Maandag ochtend draaide ongeveer 80 procent van de productiecapaciteit van TSMC weer. Het bedrijf verwacht in de loop van vandaag weer op volledige capaciteit te kunnen produceren.

TSMC verwacht dat de vertragingen die zijn ontstaan pas in het vierde kwartaal van dit jaar weggewerkt zullen zijn. Het is niet bekend hoe groot de impact van de problemen zullen zijn om het uitbrengen van de aankomende nieuwe generatie iPhones. Apple zal naar verwachting in september met drie nieuwe iPhones gaan komen. Door de productieproblemen bij TSMC kan het zijn dat er rond de introductie van de nieuwe iPhones minder exemplaren beschikbaar zijn er een levertijd ontstaat.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie