'Google Pixel 3 en Pixel 3 XL worden op 4 oktober gepresenteerd'

'Google Pixel 3 en Pixel 3 XL worden op 4 oktober gepresenteerd'

06-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Net als afgelopen twee jaar zullen de nieuwe Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL smartphones op 4 oktober gepresenteerd gaan worden. Google heeft de introductiedatum naar verluidt zelf bevestigd middels een advertentiecampagne.

Google heeft een advertentiecampagne opgezet om 'influencers' te zoeken voor de introductie van de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. Volgens deze advertenties zouden deze toestellen op 4 oktober gepresenteerd gaan worden.

De datum van 4 oktober is logisch, aangezien Google vorig jaar en twee jaar geleden de voorgaande twee generaties van de Google Pixel ook op 4 oktober heeft gepresenteerd.

Google zoekt influencers die via sociale media de nieuwe toestellen willen bespreken tijdens de aankondiging. Bedrijven gebruiken steeds vaker mensen met grote schare volgers op social media om producten onder de aandacht te brengen.

Veel details al bekend

Er is afgelopen maanden al behoorlijk veel informatie uitgelekt over de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. Volgens de geruchten en uitgelekte gegevens wordt de Google Pixel 3 een toestel met een 'normaal' 18:9 beeldscherm, de Google Pixel 3 XL krijgt waarschijnlijk een 19:9 beeldscherm en heeft bovenin een zogenaamde 'notch' (uitsparing).

Verder is gebleken dat de Google Pixel 3 een beeldscherm van 5,3 inch heeft. De Google Pixel 3 XL krijgt een beeldscherm van 6,2 inch. Ook wordt gemeld dat beide toestellen aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 710 processor, een nieuwe processor die nog door Qualcomm gepresenteerd moet gaan worden.

Dubbele camera voor beide Google Pixel 3 smartphones

Boven het beeldscherm van de Google Pixel 3 en in de notch van de Google Pixel 3 XL zijn vele uitsparingen te vinden. Het lijkt erop dat beide toestellen een dubbele front-camera gaan krijgen. Verder zijn uitsparingen zichtbaar voor de luidspreker en sensoren.

(3D) gezichtsherkenning standaard onderdeel van Android P?

Gezien de dubbele camera-setup en de focus van Google om met nieuwe Pixel smartphones ook nieuwe technieken die in Android ondersteund worden direct aan te kunnen bieden, lijkt het voor de hand te liggen dat in de aankomende nieuwe Android versie (Android 9.0 P.) gezichtsherkenning standaard opgenomen zal gaan worden als ondersteuning. Verwacht wordt dat vanaf volgend jaar de eerste fabrikanten van Android smartphones gaan werken met 3D gezichtsscanners, zoals deze nu al in de Apple iPhone X is toegepast. Mogelijk dat Google hier al op voorsorteert met Android P.

Front-facing speaker

Onder het beeldscherm is bij beide toestellen ook nog een opmerkelijke uitsparing zichtbaar. Mogelijk gaat het hier om een uitsparing voor een tweede front-facing speaker. De uitsparing is te smal voor bijvoorbeeld een vingerafdruksensor die vermoedelijk aan de achterzijde van de toestellen geplaatst is.

Als de informatie klopt zullen de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL op 4 oktober gepresenteerd gaan worden. Google gebruikte hetzelfde introductie evenement vorig jaar ook voor de introductie van andere Google producten zoals de Google Home speaker en Pixel Books.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie