Codefragmenten in iOS 12 onthullen nieuwe vormgeving Apple iPad Pro

Codefragmenten in iOS 12 onthullen nieuwe vormgeving Apple iPad Pro

06-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple heeft er afgelopen jaren een traditie van gemaakt om ieder jaar in oktober nieuwe Apple iPad Pro modellen te presenteren. Geruchten wijzen erop dat Apple die traditie dit jaar voort zal zetten en in oktober twee nieuwe iPad Pro modellen gaat presenteren. Beide iPads krijgen volgens codefragmenten in iOS 12 een nieuwe vormgeving.

Apple fanaten zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om de broncode van het nieuwe iOS 12 besturingssysteem van Apple door te spitten in de hoop aanwijzingen aan te treffen over de aankomende nieuwe iPhones en iPads. De broncode van het iOS besturingssysteem blijkt al jaren een waardevolle schat aan informatie te bevatten. Ook iOS 12 is daar geen uitzonding op, meldt 9to5mac.com.

In de broncode van iOS 12 zijn niet alleen al verwijzingen naar de nieuwe generatie iPhones gevonden, maar ook details over de volgende generatie iPad Pro tablets. Apple komt later dit jaar (waarschijnlijk in oktober red.) met nieuwe Apple iPad Pro modellen. Er komen waarschijnlijk opvolgers voor de huidige iPad Pro 10.5 en iPad Pro 12.9.

Ronde hoeken

Uit de broncode van iOS 12 kan opgemaakt worden dat de vormgeving van de nieuwe iPads gaat veranderen. Het beeldscherm blijft waarschijnlijk ongeveer even groot, maar de randen rondom het beeldscherm worden flink smaller. De hoeken van het beeldscherm zullen rond lopen. Verwijzingen naar de ronde hoeken zijn ook duidelijk in de broncode van iOS 12 terug te vinden. Er zijn API's beschikbaar die de interface 'afronden' op de hoeken.

De broncode van iOS 12 onthult verder dat de nieuwe iPads over Face ID beschikken. De hometoets onder het beeldscherm gaat verdwijnen, zo valt op te maken uit de broncode.

Geen 3,5 mm audio uitgang meer

Een andere belangrijke constatering is dat de nieuwe iPad Pro modellen niet langer over een 3,5 mm audio aansluiting zullen beschikken. Apple nam in 2016 al afscheid van 3,5 mm audioaansluitingen op haar Apple iPhones.

De introductie van de nieuwe Apple iPad Pro modellen wordt omstreeks oktober verwacht. Apple heeft zelf tot op heden nog niets losgelaten over de eventuele komst van nieuwe iPad modellen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie