Android beveiligingsupdate voor augustus bevat 43 patches

Android beveiligingsupdate voor augustus bevat 43 patches

07-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft de beveiligingsupdate voor Android voor augustus vrijgegeven. De beveiligingsupdate voor augustus is met patches voor 43 kwetsbaarheden even groot als de beveiligingsupdate van juli.

Sinds Google in de zomer van 2015 werd geconfronteerd met het extreem gevaarlijke Stagefright-lek in het Android besturingssysteem, brengt Google iedere maand een beveiligingsupdate uit voor het Android besturingssysteem. In de achtste beveiligingsupdate van 2018 heeft Google naar eigen zeggen 43 kwetsbaarheden opgelost, evenveel als vorige maand.

De update voor augustus is gemiddeld van formaat. Vorig jaar lostte Google gemiddeld 60 tot 80 problemen per maand op. De grootste update tot nu toe is de update van april van dit jaar. In deze update werden maar liefst 312 kwetsbaarheden opgelost. Wanneer naar alle updates gekeken wordt die zijn uitgebracht sinds 2015, ligt het gemiddelde op ongeveer 40 tot 50 patches per maand.

Van de 43 kwetsbaarheden die Google middels de update voor augustus heeft verholpen, werden er zes door Google aangemerkt als 'zeer kritisch', De overige kwetsbaarheden hadden volgens Google een hoge prioriteit zo blijkt uit het Security Bulletin van Google.

Beschikbaarheid

De nieuwe beveiligingsupdate is reeds beschikbaar voor de Nexus 5X, Nexus 6P, Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL en alle Android One smartphones. De update is daarnaast ook beschikbaar voor smartphone fabrikanten die de beveiligingsupdate kunnen verwerken in toekomstige software updates. Diverse fabrikanten voorzien hun toestellen op regelmatige basis van updates waarin de beveiligingsupdates van Google zijn verwerkt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie