Google Assistant beantwoord 'OK Google' niet door bug

Google Assistant beantwoord 'OK Google' niet door bug

07-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Sinds de laatste update van Google Assistant, waarmee ook ondersteuning voor de Nederlandse taal werd toegevoegd, is er een bug in Google Assistant geslopen. Hierdoor reageren smartphones niet meer op het commando 'Ok Google'.

Nu Google Assistant ook Nederlands spreekt, zijn veel Nederlanders aan het experimenteren gegaan met Google Assistant. Al veel mensen zijn verbaasd tot de conclusie gekomen dat hun telefoon niet reageert op het commando 'OK Google'. Met dit commando zou elke smartphone waarop Google Assistant staat moeten reageren.

Veel mensen dachten dat het probleem wellicht veroorzaakt werd door een verkeerde instelling. Nu blijkt dat sinds de nieuwste update van Google Assistant, waarmee ook Nederlandse taalondersteuning is toegevoegd, het activatiecommando 'OK Google' niet meer werkt.

Het probleem doet zich niet alleen voor bij de Nederlandstalige versie van Google Assistant, maar ook in andere talen. Het lijkt dus te gaan om een bug die is opgetreden sinds de laatste update. Ook Google bevestigt dat er sprake is van een probleem en zoekt naar de oorzaak en oplossing voor het probleem.

Waarschijnlijk volgt binnenkort een achtergrondupdate waarmee het probleem verholpen wordt. Daarna zou iedereen die Google Assistant op zijn toestel geactiveerd heeft de assistent moeten kunnen oproepen met het commando "OK Google".
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie