Snapchat ziet voor het eerst daling in het aantal gebruikers

Snapchat ziet voor het eerst daling in het aantal gebruikers

08-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Snapchat heeft voor het eerst in haar bestaansgeschiedenis te maken gekregen met een daling in het aantal gebruikers. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers meldde Snapchat dat in het tweede kwartaal van 2018 wereldwijd 188 miljoen mensen gebruik hebben gemaakt van Snapchat, tegenover 191 miljoen in het eerste kwartaal.

Ook rapporteert Snapchat een daling in het aantal dagelijkse gebruikers. In het tweede kwartaal van 2018 zou het aantal dagelijkse gebruikers één miljoen lager liggen dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Volgens Snapchat bevindt het gros van alle gebruikers zich in de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten heeft Snapchat 80 miljoen gebruikers, in Europa circa 60 miljoen.

Ondanks de daling in het aantal gebruikers heeft Snapchat in het tweede kwartaal wel een hogere omzet weten te realiseren. De omzet kwam uit op 262 miljoen euro, ruim 12 procent meer dan in het eerste kwartaal en ruim 43 procent meer ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017.

Onderaan de streep schrijft Snapchat echter nog steeds rode cijfers. Snapchat boekte in het tweede kwartaal een verlies van 353 miljoen dollar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie