Come-back van smartphonemerk Palm is aanstaande

Come-back van smartphonemerk Palm is aanstaande

08-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Al sinds begin dit jaar doen hardnekkige geruchten de ronde dat PDA- en smartphonemerk Palm dit jaar een come-back gaat maken. Voor het eerst is nu concreet bewijs opgedoken die erop wijst dat de eerste nieuwe Palm smartphone op zeer korte termijn gepresenteerd gaat worden.

Sinds vorig jaar zomer wordt al gesuggereerd dat smartphonemerk Palm dit jaar een come-back zou gaan maken. Die voorspellingen lijken uit te gaan komen, want zowel bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC als bij de Wi-Fi Alliance is een smartphone gecertificeerd die de merknaam 'Palm' draagt. De ontdekking werd gedaan door Android Police

Uit de certificeringen bij de FCC en de Wi-Fi Alliance is nog niet veel informatie te halen over het toestel zelf. De certificeringen vormen enkel een bevestiging dat er daadwerkelijk een smartphone van Palm op komst is. Uit de certificeringen blijkt dat het toestel het typenummer 'PVG100' draagt. Waarschijnlijk wordt het typenummer overigens niet de officiële naam van het toestel die gebruikt zal gaan worden.

Waarschijnlijk een goedkope smartphone

Uit de certificering bij de Wi-Fi alliance blijkt dat het nieuwe Palm toestel overweg kan met Wi-Fi b/g/n op de 2,4 GHz band. Dit is een zeer sterke aanwijzing dat het Palm toestel waarschijnlijk een lage verkoopprijs gaat krijgen en mogelijk een toestel voor het instap segment of de onderkant van het mid-end segment zal zijn. Vermoedelijk zal de het Palm toestel niet meer dan 300 euro gaan kosten. De meeste duurdere toestellen beschikken namelijk vandaag de dag over Wi-Fi b/g/n + a en ac ondersteuning in de 2,4 en 5 GHz band.

Aangezien het Palm toestel nu is verschenen bij de FCC en Wi-Fi Alliance, is dat een duidelijk signaal dat  het toestel waarschijnlijk snel zal verschijnen. Doorgaans worden nieuwe smartphones binnen enkele weken nadat ze bij de FCC zijn verschenen ook daadwerkelijk gepresenteerd. Begin dit jaar bevestigde de Amerikaanse provider Verizon al dat het smartphonemerk Palm in de tweede helft van 2018 een come-back zou gaan maken.

Come-back begin dit jaar al bevestigd

Het is alweer acht jaar geleden dat Palm ter ziele is gegaan. In 2009 verkeerde Palm in dermate alarmerende toestand dat het bedrijf werd verkocht aan HP. Onder het bewind van HP werd het besturingssysteem van Palm, het WebOS, verkocht aan LG. Sindsdien gebruikt LG dit platform voor smart TV's. In 2014 werd de merknaam Palm verkocht aan de Chinese smartphone producent TCL.

Palm kon smartphonerevolutie niet bijhouden

Tussen eind jaren '90 en 2009 was Palm een hele bekende fabrikant van PDA's en later ook smartphones. Zoals meerdere bedrijven slaagde ook Palm er niet in de smartphone revolutie die tussen 2007 en 2012 heeft plaatsgevonden bij te houden. Net als diverse andere bedrijven verloor Palm destijds de strijd.

TCL is in Europa onder eigen naam niet echt bekend als smartphone fabrikant. TCL brengt onder eigen merknaam in Europa wel andere consumenten elektronica uit zoals bijvoorbeeld witgoed en TV's. TCL is in Europa vooral bekend van merken zoals Alcatel en sinds vorig jaar ook BlackBerry.




Laatste Nieuws



0 Reacties
Geef je reactie