Samsung kondigt Galaxy Note 9 aan tegen dezelfde prijs als vorig jaar

09-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Op dit moment vindt in New York de introductie van de veel besproken Samsung Galaxy Note 9 plaats. Samsung heeft zojuist bekend gemaakt dat de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 vanaf 24 augustus in de Benelux in de winkels zal liggen en dezelfde verkoopadviesprijs (999 euro) als de Galaxy Note 8 van vorig jaar heeft gekregen.

De afgelopen weken zijn er ongelofelijk veel geruchten over de Samsung Galaxy Note 9 de revue gepasseerd. Zojuist heeft Samsung de Galaxy Note 9 officieel gepresenteerd in New York. Nagenoeg alle geruchten over de Galaxy Note 9 bleken te kloppen, behalve (gelukkig) het gerucht over de prijs. Volgens de geruchten zou de Galaxy Note 9 namelijk duurder worden dan haar voorganger, de Galaxy Note 8, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Samsung heeft zojuist bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy Note 9 vanaf 24 augustus in de Benelux in de winkels komt te liggen. Het model met 128 GB aan interne opslagcapaciteit heeft net als de Samsung Galaxy Note 8 van vorig jaar een verkoopadviesprijs van 999 euro. Voor wie nóg meer wil, brengt Samsung ook een uitvoering van de Galaxy Note 9 op de markt met 8 GB werkgeheugen en maar liefst 512 GB aan interne opslagcapaciteit. Dit model gaat 1.249 euro kosten.

Zoals al was voorspeld, is de Samsung Galaxy Note 9 ten opzichte van haar voorganger vooral qua specificaties weer bijgewerkt aan de eisen van 2018. De vormgeving van de Samsung Galaxy Note 9 komt in grote lijnen overeen met de vormgeving van de Galaxy Note 8 van vorig jaar.

Nipt groter beeldscherm

De Samsung Galaxy Note 9 heeft een beeldscherm van 6,4 inch gekregen, dat is nipt groter dan het beeldscherm in de Galaxy Note 8. De resolutie van het beeldscherm is onveranderd gebleven (1.440 x 2.960 pixels). 

Net als de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ wordt ook de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 aangedreven door de Exynos 9 processor. Dit is een octa-core processor opgebouwd uit een 2,7 GHz en een 1,7 GHz quad-core processor.

128 GB en 512 GB uitvoering

De Samsung Galaxy Note 9 verschijnt in twee uitvoeringen. Het 'goedkoopste' model heeft een interne opslagcapaciteit van 128 GB en beschikt over 6 GB aan werkgeheugen. Het duurste model heeft een interne opslagcapaciteit van 512 GB en beschikt over 8 GB aan werkgeheugen. In beide uitvoeringen is overigens ook nog een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig waarin geheugenkaarten van nog eens 512 GB geplaatst kunnen worden.

De Samsung Galaxy Note 9 is uitgevoerd met een dubbele camera aan de achterzijde
De Samsung Galaxy Note 9 is uitgevoerd met een dubbele camera aan de achterzijde

Net als de Samsung Galaxy Note 8 van vorig jaar beschikt ook de nieuwe Galaxy Note 9 over een dubbele 12-megapixelcamera, waarbij één camerasensor is voorzien van een telelens waarmee tot 2x optisch ingezoomd kan worden. Aan de voorzijde is een 8-megapixel frontcamera aanwezig.

Grotere accu

Eén van de dingen waarop de Samsung Galaxy Note 9 een echte upgrade heeft gehad is op het gebied van de accu. De Galaxy Note 9 is nu voorzien van een 4.000 mAh accu, wat 700 mAh meer is ten opzichte van de Galaxy Note 8 van vorig jaar. Deze hogere accucapaciteit resulteert volgens Samsung in een uithoudingsvermogen tot wel 24 uur bij intensief gebruik.

Samsung heeft bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy Note 9 in de Benelux uitgebracht gaat worden in de kleuren 'Ocean Blue', 'Midnight Black' en 'Lavender Purple'. Zowel de 128 GB uitvoering als de 512 GB uitvoering van de Samsung Galaxy Note 9 zullen in de Benelux in de winkels komen te liggen. De 512 GB uitvoering zal alleen in de kleur Midnight Black beschikbaar komen. De Samsung Galaxy Note 9 zal geleverd worden met een qua kleur matchende S-Pen, bij de Ocean Blue uitvoering wordt een opvallende gele S-Pen meegeleverd.

De Samsung Galaxy Note 9 verschijnt in de Benelux in drie kleuren, waaronder Midnight Black
De Samsung Galaxy Note 9 verschijnt in de Benelux in drie kleuren, waaronder Midnight Black

Prijzen en beschikbaarheid

De 128 GB uitvoering van de Samsung Galaxy Note 9 gaat 999 euro kosten, de 512 GB uitvoering heeft een prijskaartje van 1249 euro. De voorverkoop van de Samsung Galaxy Note 9 gaat vanavond om 18 uur al van start. Daarbij biedt Samsung een inruilprogramma voor oude smartphones, waarbij Samsung 100 euro + de inruilwaarde van de oude smartphone als korting aanbiedt op de aanschafprijs van de Galaxy Note 9. Wie een ouder Galaxy Note model inlevert, ontvangt zelfs 200 euro + de inruilwaarde als korting. Van deze actie kan alleen in de voorverkoop gebruik gemaakt worden tot 23 augustus om 23:59 uur. Op 24 augustus start de verkoop van de Galaxy Note 9 officieel.

Meer informatie en alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 9 zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie