T-Mobile ziet omzet dalen ondanks groei in klantenbestand

T-Mobile ziet omzet dalen ondanks groei in klantenbestand

09-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


T-Mobile heeft naar eigen zeggen veel last van wet- en regelgeving. De afschaffing van de roamingtarieven alsmede de aangescherpte regels voor het verkopen van smarpthones in combinatie met abonnementen hebben gezorgd voor een omzetdaling van 7,8 procent in het eerste kwartaal.

T-Mobile zag haar klantenbestand met 3,6 procent groeien ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017. T-Mobile heeft nu ruim 3,9 miljoen klanten, waarvan 3,424 miljoen abonnees en 543.000 prepaidklanten

T-Mobile ziet al geruime tijd een trend dat de omzet per klant daalt. De gedaalde omzet per abonnee heeft vooral te maken met het feit dat steeds minder klanten buiten de bundel gaan. Ook de afschaffing van de roamingtarieven hebben een negatieve invloed op de gemiddelde omzet per klant.

Operationele winst

De omzet van T-Mobile Thuis steeg met 9,1 procent, terwijl de mobiele activiteiten 9,0 procent minder omzet opbrachten. Het aangepaste bedrijfsresulataat bedroeg 109 miljoen euro, waarmee T-Mobile afgelopen kwartaal een marge van 34,4 procent wist te behalen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie