Qualcomm onthult Snapdragon 670 processor voor middenklasse smartphones

Qualcomm onthult Snapdragon 670 processor voor middenklasse smartphones

09-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Chip- en processorfabrikant Qualcomm heeft de nieuwe Qualcomm Snapdragon 670 processor aangekondigd. Deze nieuwe processor zal in 2018 zal de komende tijd in veel mid-end smartphones gebruikt gaan worden.

De Qualcomm Snapdragon 670 processor volgt de Snapdragon 660 processor van vorig jaar jaar op. De nieuwe Snapdragon 670 processor is de eerste processor voor middenklasse smartphones die is geproduceerd op het 10nm procedé. Dit zorgt voor meer efficiëntie en minder energieverbruik.

De Snapdragon 670 processor is een octa-core processor opgebouwd uit twee quad-core processoren met een rekenkracht van 2 GHz en 1,7 GHz. Daarbij is een Adreno 615 Grafische Processing Unit (GPU) op de chipset geplaatst.

Ondersteuning voor Full HD+ beeldschermen

Dat de Snapdragon 670 processor vooral bedoeld is voor middenklasse smartphones is af te leiden uit de beeldschermaansturing. De chipset kan beeldschermen met maximaal een Full HD+ beeldschermresolutie aansturen. Op cameragebied kan de chipset overweg met een camera van maximaal 25-megapixel of een dubbele camera met een maximale resolutie van 16-megapixel.

Hoge up- en downloadsnelheden over 4G netwerken

Het modem in de Snapdragon 670 kan overweg met hoge up- en downloadsnelheden over 4G netwerken. De maximaal ondersteunde downloadsnelheid bedraagt 600 Mbps, de maximale uploadsnelheid bedraagt 150 Mbps. In Nederland zijn deze snelheden nog niet haalbaar op 4G netwerken.

Later dit jaar zullen de eerste smartphones verschijnen waarin de nieuwe Snapdragon 670 processor gebruikt zal gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie