Huawei brengt in stilte Huawei P Smart+ uit in Nederland

09-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft stilletjes de Huawei P Smart+ uitgebracht in Nederland. De verrassend uitgebreide smartphone is vanaf deze week verkrijgbaar bij diverse webwinkels voor een losse verkoopadviesprijs van 349 euro.

Na de Huawei P Smart van begin dit jaar, heeft Huasei opnieuw een ijzersterke middenklasse smartphone uitgebracht in Nederland: de Huawei P Smart+. Dit toestel doet qua vormgeving sterk denken aan de Huawei P20 familie en doet qua specificaties in veel opzichten niet onder voor deze serie.

Huawei P Smart+
Huawei P Smart+

De Huawei P Smart+ heeft net als bijvoorbeeld de Huawei P20 Lite een uitsparing (top notch) bovenin het display. Deze uitsparing wordt gebruikt voor de front-camera, sensoren en luidspreker. Het beeldscherm van de Huawei P Smart+ meet een diagonaal van maar liefst 6,3 inch en heeft een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.340 pixels). Daarmee is het beeldscherm een stuk groter dan het beeldscherm van de H uawei P20 Lite.

Krachtige prestaties

Onder de motorkap van de Huawei P Smart+ draait de Kirin 710 processor, een octa-core processor opgebouwd uit een snelle 2,2 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1,7 GHz quad-core processor. Pluspunt is ook zeker het ruime werkgeheugen van 4 GB en de grote interne opslagcapaciteit van 64 GB. De interne opslagcapaciteit kan verder uitgebreid worden met Micro SD geheugenkaarten van maximaal 256 GB.

Ook op cameragebied is de Huawei P Smart+ een bijzondere smartphone. Aan de achterzijde is het toestel voorzien van een dubbele camera, opgebouwd uit een 16- en een 2-megapixelcamera. Dankzij de tweede cameralens kan de camera foto's met het 'bokeh-effect' maken. Aan de voorzijde heeft de Huawei P Smart+ ook een dubbele camera, opgebouwd uit een 24-megapixelcamera en een 2-megapixelcamera, eveneens voor bokeh-effecten.

Tot slot kan over de Huawei P Smart+ gemeld worden dat het toestel draait op één van de meest recente versies van Android van dit moment, Android 8.1 Oreo, met daar overheen Huawei's eigen EMUI 8.0 interface. Het toestel heeft een 3.340 mAh accu en kan op hoge snelheid opgeladen worden via de USB Type-C poort.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P Smart+ is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Benelux en ligt in de winkels tegen een verkoopadviesprijs van 349 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie