Samsung onthult nieuwe Galaxy Watch smartwatchserie

10-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Gelijktijdig met de introductie van de Samsung Galaxy Note 9, heet Samsung ook de Galaxy Watch gepresenteerd. Deze nieuwe smartwatches volgen de Samsung Gear S3 op.

Samsung is al geruime tijd actief op de markt voor smartwatches. Wanneer gekeken wordt naar de vormgeving van alle smartwatches die tot op heden zijn uitgebracht door Samsung, is een ware evolutie zichtbaar. Van vierkante smartwatches in het begin naar smartwatches die qua vormgeving niet meer onder doen voor luxe horloges nu. De nieuwe Samsung Galaxy Watch is de jongste stap in dit proces en heeft weer een qua vormgeving verder verfijnde smartwatch opgeleverd.

Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch

Samsung brengt twee formaten uit van de Galaxy Watch. Er verschijnt een smatwarch met een diameter van 42 mm en een smatwatch met een diameter van 46 mm. De eerstgenoemde is vooral gericht op vrouwen en op sporters. Door het kleinere formaat staat de smartwatch ook goed rondom een vaak dunnere vrouwenpols. Dit onderstreept Samsung door de smartwatch ook in het roze-goud uit te brengen. Deze kleurstelling is zeker niet over de top en oogt juist erg chique.

De 42 mm Galaxy Watch heeft een rond beeldscherm met een diagonaal van 1,2 inch. De 46 mm Galaxy Watch heeft een rond beeldscherm van 46 mm. Tussen de twee formaten zijn veel verschillen in gewicht en accu. De 42 mm uitvoering weegt zonder bandjes 49 gram en heeft een 210 mAh accu, de 46 mm uitvoering weegt 63 gram zonder bandjes en heeft een 472 mAh accu. Dankzij deze meer dan dubbele accucapaciteit kan de 46 mm uitvoering van de Galaxy Watch tot 80 uur gebruikt worden op één lading.

Beide smartwatches kunnen draadloos opgeladen worden. Verder zijn de smartwatches stof- en waterdicht en zijn zelfs geschikt om mee te gaan zwemmen. Verder voldoen de smartwatches aan de MIL-810G standaard, wat betekent dat beide horloges tegen een stootje kunnen.

Net als voorgaande generaties smartwatches van Sasmung, is ook deze nieuwe generatie vooral gericht op sportstracking. De smartwatches hebben een ingebouwde GPS ontvanger zodat deze ook zonder koppeling met een smartphone in staat zijn om activiteiten te tracken. Beide smartwatches zijn daarnaast voorzien van een grote hoeveelheid aan sensoren om zeer nauwkeurige tracking mogelijk te maken. Zo zijn de horloges voorzien van onder andere een accelerometer, gyro sensor, barometer, hartslagsensor en een ambient light sensor.

De Samsung Galaxy Watches kunnen gebruikt worden in combinatie met nagenoeg alle Android smartphones en alle recente iPhones. Android toestellen moeten draaien op Android 5.0 of hoger en iPhones moeten draaien op iOS 9 of hoger.

De Samsung Galaxy Watch met Bluetooth verschijnt op 7 september in Nederland en is beschikbaar in 2 formaten: 42 mm (in Midnight Black en Rose Gold) en 46 mm (Silver). De verkoopadviesprijzen bedragen respectievelijk 309 en 329 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie