Eerste afbeelding van aankomende Palm smartphone uitgelekt

10-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sinds vorig jaar zomer wordt al gesproken over de terugkeer van Palm als smartphonemerk. Sinds 2014 is het Chinese TCL eigenaar van de merknaam 'Palm'. Eerder deze week werd duidelijk dat de eerste Palm smartphone vermoedelijk snel gepresenteerd zal gaan worden en vandaag zijn de eerste beelden van het toestel uitgelekt.

Sinds vorig jaar zomer wordt al gesuggereerd dat smartphonemerk Palm dit jaar een come-back zou gaan maken. Begin dit jaar bevestigde de Amerikaanse telecomprovider Verizon al dat in de tweede helft van 2018 een toestel onder de merknaam 'Palm' op de markt zou gaan verschijnen.

Uitgelekte afbeelding van aankomende Palm smartphone
Uitgelekte afbeelding van aankomende Palm smartphone

Die introductie lijkt nu aanstaande te zijn. Begin deze week doken namelijk certificeringen voor een Palm toestel op bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC als bij de Wi-Fi Alliance. Daarnaast is vandaag bovenstaande afbeelding uitgelekt van het nieuwe Palm toestel.

Meest compacte smartphone van 2018?

Hoe de smartphone gaat heten is tot op heden nog onduidelijk. De afbeelding van het Palm toestel is echter op zichzelf al bijzonder. Volgens de bron van de afbeelding, het doorgaans goed geïnformeerde Android Police, heeft het toestel een beeldscherm van 3,3 inch. Ter vergelijk: de allereerste iPhone uit 2007 had een beeldscherm van 3,5 inch. Het Palm toestel belooft dus zeer compact te gaan worden. Qua vormgeving heeft het toestel ook wel iets weg van de allereerste iPhone, al heeft het toestel qua vormgeving ook overeenkomsten met bijvoorbeeld de Palm Pre uit 2009.

Het lijkt erop dat TCL dezelfde tactiek gaat toepassen met Palm als HMD Global doet met Nokia. HMD Global heeft afgelopen twee jaar remakes uitgebracht van iconische toestellen zoals de Nokia 3310 en de Nokia 8810. Het Palm toestel gaat qua formaat en vormgeving namelijk letterlijk een decenium terug in de tijd.

Budget toestel

Volgens Android Police belooft het Palm toestel een budget smartphone te gaan worden die wordt aangedreven door de 1,4 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 435 processor. Het 3,3 inch grote beeldscherm heeft naar verluidt wel een 720p HD beeldschermresolutie, wat op dit formaat een hele hoge pixeldichtheid en dus een scherp beeld oplevert. Verder zou het toestel zijn voorzien van een 800 mAh accu. Dat lijkt klein, maar is in verhouding tot het kleine beeldscherm nog behoorlijk ruim bemeten.

Aangezien het Palm toestel deze week is verschenen bij de FCC en Wi-Fi Alliance en daarnaast nu ook een afbeelding is uitgelekt, is dat een duidelijk signaal dat  het toestel waarschijnlijk snel zal verschijnen. Doorgaans worden nieuwe smartphones binnen enkele weken nadat ze bij de FCC zijn verschenen ook daadwerkelijk gepresenteerd.

Palm maakt come-back

Het is alweer acht jaar geleden dat Palm ter ziele is gegaan. In 2009 verkeerde Palm in dermate alarmerende toestand dat het bedrijf werd verkocht aan HP. Onder het bewind van HP werd het besturingssysteem van Palm, het WebOS, verkocht aan LG. Sindsdien gebruikt LG dit platform voor smart TV's. In 2014 werd de merknaam Palm verkocht aan de Chinese smartphone producent TCL.

Tussen eind jaren '90 en 2009 was Palm een hele bekende fabrikant van PDA's en later ook smartphones. Zoals meerdere bedrijven slaagde ook Palm er niet in de smartphone revolutie die tussen 2007 en 2012 heeft plaatsgevonden bij te houden. Net als diverse andere bedrijven verloor Palm destijds de strijd.

TCL is in Europa onder eigen naam niet echt bekend als smartphone fabrikant. TCL brengt onder eigen merknaam in Europa wel andere consumenten elektronica uit zoals bijvoorbeeld witgoed en TV's. TCL is in Europa vooral bekend van merken zoals Alcatel en sinds vorig jaar ook BlackBerry.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie