Veel details van Sony Xperia XZ3 lekken voortijdig uit

10-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony gaat eind deze maand voorafgaand aan de IFA in Berlijn hoogstwaarschijnlijk de Sony Xperia XZ3 presenteren 'upgrade' voor de Sony Xperia XZ2 die begin dit jaar werd uitgebracht. Veel details over het nieuwe toestel zijn nu al uitgelekt.

Sony presenteerde begin dit jaar tijdens het Mobile World Congress de Sony Xperia XZ2 als haar top-toestel voor 2018. Als de geruchten kloppen, zal Sony in de tweede helft van dit jaar de Sony Xperia XZ2 nog verder actualiseren door in augustus voorafgaand aan de IFA in Berlijn de Sony Xperia XZ3 te presenteren. Een specificatie overizcht dat is uitgelekt in Sony's thuisland Japan onthult vele details over de nieuwe Sony Xperia XZ3.

Uitgelekte specificaties van de Sony Xperia XZ3
Uitgelekte specificaties van de Sony Xperia XZ3

Uit het uitgelekte specificatie overzicht valt op te maken dat Sony de Xperia XZ3 als het ware heeft geoptimaliseerd ten opzichte van de Sony Xperia XZ2. Dingen die nog toegevoegd konden worden of zaken die verbeterd konden worden, heeft Sony in de Xperia XZ3 meegenomen. Voor zover de Xperia XZ2 al geen complete smartphone was, belooft de Xperia XZ3 dit zeker te gaan worden.

Dubbele camera

De Sony Xperia XZ3 krijgt - net als de Sony Xperia XZ2 Premium - een dubbele camera aan de achterzijde opgebouwd uit een 19- en een 12-megapixelcamera. De Sony Xperia XZ2 Premium werd in april gepresenteerd en is de eerste Sony smartphone met een dubbele camera. De uitgelekte foto's laten dit detail goed zien.

Dunner, lichter maar meer werkgeheugen en grotere accu

Verder kan uit het specificatie overzicht opgemaakt worden dat de accu van de Sony Xperia XZ3 iets groter gaat worden dan de accu in de huidige Xperia XZ2. Ook het werkgeheugen gaat omhoog naar 6 GB. Opmerkelijk is dat het toestel ondanks de toevoegingen van een grotere accu en een dubbele camera toch wat dunner en lichter gaat worden dan de huidige Xperia XZ2.

Andere specificaties van de Sony Xperia XZ3 komen overeen met de huidige Sony Xperia XZ2, wat betekent dat ook het nieuwe toestel weer over een 5,7 inch groot Full HD+ beeldscherm zal beschikken. De Xperia XZ3 zal net als haar voorganger aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, de snelste smartphone processor van dit moment.

Aankondiging vermoedelijk eind augustus

De Sony Xperia XZ3 wordt vermoedelijk eind augustus door Sony gepresenteerd in Berlijn voorafgaand aan de IFA. De IFA is een jaarlijks terugkerende beurs en is de grootste beurs op het gebied van consumenten elektronica in Europa.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie