Flitsmeister houdt voortaan rekening met matrixborden en dynamische verkeersborden

Flitsmeister houdt voortaan rekening met matrixborden en dynamische verkeersborden

13-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


De populaire app Flitsmeister, die door een groot aantal Nederlanders wordt gebruikt om gewaarschuwd te worden voor verkeerscontroles, geeft vanaf nu ook meldingen over dynamische verkeersborden en matrixborden. De nieuwe functies komen beschikbaar zodra gebruikers de app updaten.

Flitsmeister biedt vanaf nu ondersteuning voor dynamsiche verkeersborden en matrixborden. Dankzij deze nieuwe functie kan Flitsmeister anticiperen op tijdelijke omstandigheden.

In Nederland zijn op snelwegen veel spitsstroken. Dankzij de nieuwe functie kan Flitsmeister aangeven of de spitsstrook open- of dicht is. Wanneer een spitsstrook open is, geldt meestal een lagere maximumsnelheid. Ook die informatie geeft Flitsmeister weer.

Informatie van matrixborden

De meest bijzondere nieuwe functie die is toegevoegd is ondersteuning voor matrixborden. Wanneer de matrixborden boven de snelweg branden, bijvoorbeeld omdat er een rijstrook is afgesloten of er een lagere maximumsnelheid geldt, gaat Flitsmeister dit ook weergeven.

Flitsmeister beschikt sinds kort ook over een navigatiefunctie. Dankzij de ondersteuning voor dynamsiche verkeersborden en matrixborden, kan Flitsmeister tijdens de berekening van een optimale route ook rekening houden met de actueel geldende maximum snelheden.

Bèta test

De nieuwe functie is afgelopen weken met een select aantal gebruikers in bèta getest. De test was succesvol, waardoor de functie nu aan de officiële versie van Flitsmeister is toegevoegd. Gebruikers hoeven alleen de app te updaten om automatisch gebruik te kunnen maken van de nieuwe functionaliteit.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie