Fairphone bereikt doel van 2,5 miljoen euro in nieuwe crowdfundingcampagne

Fairphone bereikt doel van 2,5 miljoen euro in nieuwe crowdfundingcampagne

15-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De deels Nederlandse fabrikant van duurzame smartphones, Fairphone, startte in juli een crowdfundingcampagne. Het bedrijf had als doel een bedrag tussen de 1 en 2,5 miljoen euro op te halen voor toekomstige smartphone ontwikkelingen. Fairphone heeft bekend gemaakt dat het doel van 2,5 miljoen euro is gehaald.

Fairphone startte in juli een nieuwe crowdfunding campagne. Particulieren en bedrijven konden bedragen tussen de 250 en 5.000 euro investeren in Fairphone. Het ging om een converteerbare lening die bij een volgende investeringsronde omgezet kan worden in aandelen.

Fairphone hoopte totaal tussen de 1 en 2,5 miljoen euro op te halen met de crowdfunding campagne. Fairphone heeft nu bekend gemaakt dat het doel van 2,5 miljoen euro reeds is behaald. Naast de crowdfundingcampagne wil Fairphone later ook kapitaal ophalen bij een bank. Vorig jaar kreeg Fairphone al een kapitaalinjectie van 6,5 miljoen euro van Stichting Doen.

Het aangetrokken kapitaal wil Fairphone gebruiken voor toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld van een nieuwe smarpthone, maar ook met betrekking tot de huidige Fairphone 2. Tot nu toe heeft Fairphone twee smartphones uitgebracht: de eerste Fairphone uit 2013 en de Fairphone 2 uit eind 2015.

Fairphone brengt bewust nieuwe smartphones met een grote interval uit. Dit om gebruikers aan te moedigen hun toestel zo lang mogelijk te blijven gebruiken en eventueel te repareren als deze defect gaat. De Fairphone 2 is deels modulair gebouwd en daardoor makkelijk te repareren of te upgraden.

Verder verduurzamen

Fairphone probeert smartphones te ontwikkelen en te produceren met oog voor zowel mens en milieu. Grondstoffen voor de productie moeten komen uit duurzame en eerlijke bronnen en de productie moet plaatsvinden onder goede en menselijke omstandigheden. Gebruikers kunnen de levensduur van de Fairphone zelf verlengen door het toestel te repareren als deze defect is of door upgrades uit te voeren. Als het toestel echt aan het einde van zijn levensduur is, kan het toestel nagenoeg geheel gerecycled worden.

Waarschijnlijk zal Fairphone met het derde model nóg verder gaan in het realiseren van haar duurzaamheidsdoelstellingen. Het is nog niet bekend wanneer Fairphone met haar derde smartphone zal gaan komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie