'Google en WhatsApp hebben overeenkomst over Google Drive back-up'

'Google en WhatsApp hebben overeenkomst over Google Drive back-up'

15-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Messaging


WhatsApp biedt al geruime tijd de mogelijkheid om een back-up van het gespreksverkeer te laten maken in de Google Drive omgeving. De opslagcapaciteit die WhatsApp hiervoor gebruikt, wordt mogelijk niet meer meegeteld in de opslaglimiet van Google Drive.

Enkele gebruikers van WhatsApp en Google Drive melden aan AndroidWorld dat zij een mail hebben ontvangen van Google waaruit blijkt dat de opslagcapciteit die WhatsApp gebruikt voor back-ups in Google Drive niet meer wordt meegeteld in de opslaglimiet.

Google Drive biedt standaard 15 GB aan gratis opslagcapaciteit. Deze opslagcapaciteit wordt ook door Google's eigen diensten zoals bijvoorbeeld Gmail gebruikt. Iedereen met een Google- of Gmail account heeft automatisch ook Google Drive opslag.

WhatsApp back-up telt niet meer mee in opslaglimiet

De back-up van WhatsApp kan enkele MB's aan opslagruime in beslag nemen, maar ook vele honderden MB's tot zelfs GB's wanneer er veel foto's en video's in de back-up staan. Voorheen telde de ruimte die deze back-up in beslag nam mee in de opslaglimiet van Google Drive, maar door een nieuwe samenwerking tussen Google en WhatsApp zou de back-up van WhatsApp voortaan niet meer meetellen in de opslaglimiet.

De mogelijkheid om een back-up te maken van alle WhatsApp communicatie in Google Drive bestaat sinds 2015.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie