'HTC bezig met uitbesteden productie smartphones'

'HTC bezig met uitbesteden productie smartphones'

17-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens doorgaans goed geïnformeerde bronnen is HTC bezig met het uitbesteden van de ontwikkeling en productie van nieuwe smartphones. Diverse andere fabrikanten laten de ontwikkeling en productie van toestellen ook al over aan zogenaamde 'ODM fabrikanten'.

Tot nu toe zijn alle smartphones die HTC op de markt heeft gebracht in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Het gaat echter al geruime tijd financieel niet goed met HTC. Vorig jaar oktober nam Google een deel van HTC over en in juli van dit jaar besloot HTC een kwart van haar personeel te ontslaan.

Om concurrerend te kunnen worden en blijven, zou HTC momenteel de ontwikkeling en productie van een nieuwe smartphone uit handen hebben gegeven aan een zogenaamde 'ODM fabrikant'. Dit is een smartphone producent die in opdracht van een ander merk onder de merknaam van dit merk toestellen produceert. Hierbij bepaalt HTC de vormgeving en de specificaties en wordt de productie door de ODM producent voor haar rekening genomen.

Verschillende voordelen

Middels deze constructie heeft HTC financiële voordelen. Het bedrijf hoeft geen eigen productielijnen aan te houden en kan daarnaast profiteren van eventuele schaalvoordelen die de ODM producent geniet. Ook HMD Global, de fabrikant van Nokia telefoons en smartphones, werkt voor de productie van haar toestellen met een ODM producent.

Volgens de geruchten is de nog niet gepresenteerde HTC U12 Life nu in productie bij een ODM producent en wordt dit toestel de eerste smartphone van HTC die niet uit de eigen fabriek komen. De HTC U12 Life belooft een middenklasse smartphone te gaan worden en volgt de HTC U11 Life van vorig jaar op. HTC heeft de geruchten nog niet bevestigd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10