Sony maakt volledige lijst smartphones bekend die update naar Android 9.0 Pie gaan ontvangen

Sony maakt volledige lijst smartphones bekend die update naar Android 9.0 Pie gaan ontvangen

20-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Sony heeft bekend gemaakt dat het bedrijf totaal negen smartphones gaat voorzien van een update naar Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Zes van de negen toestellen zullen de update nog dit jaar gaan ontvangen.

Sony heeft bevestigd dat de meeste recent uitgebrachte smartphones uit de Sony Xperia XZ reeks voor het eind van dit jaar een update naar de nieuwste Android versie, Android 9.0 Pie, zullen gaan ontvangen. Deze nieuwe Android versie werd twee weken geleden door Google vrijgegeven. Vorige week dook al een bericht op dat Sony zes recente smartphones een update zou willen gaan geven.

Sony heeft officieel bekend gemaakt dat de Sony Xperia XZ2, XZ2 Compact en XZ2 Premium voor het eind van dit jaar een update naar Android 9.0 Pie zullen krijgen. Ook de Sony Xperia XA2 serie, met daarin de XA2, XA2 Plus en XA2 Ultra ontvangen voor eind 2018 een update naar Android 9.0 Pie.

De oudere Sony Xperia XZ Premium, XZ1 en XZ1 Compact krijgen ook een update naar Android 9.0 Pie, maar die update wordt pas begin 2019 verwacht.

Sony is één van de fabrikanten die samenwerkt met Google bij de ontwikkeling van Android 9.0 Pie. Hierdoor heeft Sony een voordeel op andere fabrikanten en kan de updates sneller uitrollen. Veel andere fabrikanten kunnen waarschijnlijk pas op zijn vroegst aan het eind van dit jaar updates naar Android 9.0 Pie uit gaan rollen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie