Pokémon Go blokkeert spelers met root-toegang

Pokémon Go blokkeert spelers met root-toegang

21-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Games


Pokémon Go spelers die over een Android smartphone met root-toegang beschikken, kunnen sinds de laatste update van Pokémon Go de game niet meer spelen. Root-toegang wordt vaak gebruikt om vals te kunnen spelen in games zoals Pokémon Go.

Niantic, de ontwikkelaar van de populaire smartphone game Pokémon Go, voert al jaren strijd tegen valsspelers. Om Pokémon Go te kunnen spelen moeten spelers er echt op uit in de echte wereld om Pokémons te kunnen vangen. Veel spelers hebben daar echter geen zin in en installeerde in het verleden zogenaamde 'GPS spoofers', waarmee een fictieve GPS locatie opgegeven kon worden om bepaalde Pokémons te kunnen vangen.

Niantic heeft het een half jaar geleden bijna onmogelijk gemaakt om nog langer GPS spoofers te gebruiken. De enige manier om deze blokkade te omzeilen was door de Android smartphone te rooten. 

Pokémon Go zoekt naar sporen van root-toegang

In de nieuwste update van Pokémon Go blijkt de game nog verder op zoek te gaan naar aanwijzingen of een Android smartphone geroot is. Indien deze sporen gevonden worden, wordt de speler geblokkeerd. Daarbij kijkt Pokémon Go naar bepaalde bestanden in het opslaggeheugen van de smartphone die aanwezig zijn op het moment dat een smartphone geroot is. Zodra deze bestanden verwijderd zijn, werkt Pokémon Go weer, maar het is niet duidelijk om welke bestanden het exact gaat.

Naast gebruikers die hun smartphone daadwerkelijk hebben geroot, melden ook gebruikers die hun smartphone niet hebben geroot dat zij last hebben van de blokkade. Ook wanneer een toestel in het verleden geroot is geweest kan het zijn dat de bestanden die wijzen op de root nog aanwezig zijn en Pokémon Go de speler blokkeert.

Blokkeren van smartphones met root-toegang is niet nieuw

Het blokkeren van gebruikers die hun smartphone hebben geroot is niet nieuw. Ook mobiel bankieren apps en diverse andere games blokkeren gebruikers met root-toegang. Een smartphone met root-toegang biedt namelijk niet alleen de mogelijkheid om vals te kunnen spelen in games, maar maakt het toestel ook potentieel onveilig, waardoor het niet verantwoord is om op dat toestel mobiel bankieren apps te gebruiken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie