Voorverkoop Samsung Galaxy Note 9 laat opmerkelijke resultaten zien

21-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De voorverkoop van de Samsung Galaxy Note 9 is direct na de aankondiging van het toestel op 9 augustus van start gegaan. De voorverkoop van het toestel loopt opvallend goed, waarbij zelfs opmerkelijke resultaten zichtbaar zijn.

In Samsung's thuisland Zuid Korea druppelen de voorbestellingen voor de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 nog steeds binnen. De Samsung Galaxy Note 9 gaat op 24 augustus wereldwijd in de verkoop. Nu al zou de Samsung Galaxy Note 9 beter verkocht zijn dan de Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Opmerkelijk detail is dat de Zuid Koreaanse telecomprovider SK Telekom meldt dat het duurdere en uitgebreidere model van de Samsung Galaxy Note 9 (met 512 GB interne opslagcapaciteit en 8 GB werkgeheugen red.) vaker wordt besteld dan de normale Samsung Galaxy Note 9 (met 128 GB interne opslagcapaciteit en 6 GB werkgeheugen red.). Meer dan de helft van alle toestellen die in de voorverkoop zijn besteld betreffen het duurdere model.

Overigens is Zuid Korea geen maatstaf voor de rest van de wereld. Het is niet bekend hoe de voorverkoop in andere landen loopt. In Zuid Korea is in ieder geval zichtbaar dat de zeer hoge prijs van het uitgebreide model van de Galaxy Note 9 de Koreaanse consument niet afschrikt.

Vanaf 24 augustus verkrijgbaar

Samsung brengt op 24 augustus de Samsung Galaxy Note 9 ook in Nederland op de markt. Het normale model met 128 GB opslag en 6 GB werkgeheugen gaat hier 999 euro kosten. Het uitgebreide model met 512 GB opslag en 8 GB werkgeheugen krijgt hier een prijskaartje van 1.249 euro. Daarmee liggen de prijzen bij ons een stuk hoger dan in Zuid Korea waar de twee uitvoeringen respectievelijk omgerekend 845 en 1.050 euro kosten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie