'Verbeterde interface voor Snapchat op komst'

'Verbeterde interface voor Snapchat op komst'

22-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Sinds Snapchat begin dit jaar de interface van haar app heeft 'verbeterd' wordt er door gebruikers veel geklaagd. Een ontwikkelaar die in de broncode van Snapchat heeft rondgesnuffeld heeft ontdekt dat Snapchat test met opnieuw een verbeterde interface.

Snapchat kondigde vorig jaar november tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers aan dat het bedrijf begin 2018 een nieuwe interface voor Snapchat zou gaan introduceren. Deze vernieuwde app werd in februari uitgebracht. Volgens Snapchat was het een grote stap vooruit. De oude app zou verdere gebruikersgroei in de weg staan.

De vernieuwde app kreeg echter al direct veel kritiek van gebruikers. Er werd zelfs een petitie gestart waarin Snapchat werd opgeroepen de wijzigingen ongedaan te maken. Snapchat ging in eerste instantie niet in op de kritiek, maar later deed het bedrijf onder druk van haar aandeelhouders toch een toezegging dat er verbeteringen doorgevoerd zouden gaan worden in de Snapchat app. In het tweede kwartaal kreeg Snapchat namelijk voor het eerst in haar geschiedenis te maken met een daling in het aantal gebruikers.

Verbeterde Snapchat interface ontdekt

Deze verbeteringen lijken nu aanstaande te zijn. Een ontwikkelaar meldt op het ontwikkelaarsforum XDA Developers namelijk dat in versie 10.39 en 10.39.1 van Snapchat codefragmenten staan die wijzen op de komst van een verbeterde interface. Door wat aanpassingen te doen in de systeembestanden van Snapchat is de nieuwe interface zelfs al te testen. Dit is overigens alleen mogelijk op Android smartphones met root-toegang.

Naast deze bevindingen heeft de ontwikkelaar ook screenshots van de verbeterde interface gepubliceerd. Volgens de ontwikkelaar is de nieuwe interface merkbaar sneller en levert de Snapchat app als geheel betere prestaties.

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de nieuwe interface voor iedereen doorgevoerd zal gaan worden. Snapchat heeft hierover zelf nog geen aankondigingen of mededelingen gedaan.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie