Geruchten over een opvolger voor de Apple iPhone SE laaien weer op

Geruchten over een opvolger voor de Apple iPhone SE laaien weer op

23-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple een opvolger voor de Apple iPhone SE zou willen uitbrengen. In het iOS besturingssysteem lijken nu sporen aangetroffen te zijn die wijzen op de komst van een opvolger voor de Apple iPhone SE.

Apple bracht de eerste Apple iPhone SE in 2016 uit. Vorig jaar kreeg het toestel een opfrisser met meer opslagcapaciteit, maar bracht Apple geen nieuwe uitvoering van de iPhone SE uit. Sindsdien heeft Apple niets meer gedaan rondom de Apple iPhone SE.

De geruchten over een opvolger zijn echter nog lang niet uitgedoofd. Hoewel het ene gerucht suggereert dat er géén opvolger zal komen, suggereren andere geruchten van wel. De geruchten die ervan overtuigd zijn dat er een opvolger voor de iPhone SE komt spreken al geruime tijd over een introductie in de tweede helft van 2018. Dat maakt het jongste gerucht dan ook extra opmerkelijk en aannemelijk.

In het developmentprogramma Xcode van Apple zijn aanwijzingen gevonden dat Apple ook nog aan een vierde iPhone werkt. Al geruime tijd is bekend dat Apple in september drie nieuwe iPhone modellen gaat presenteren.

Nieuwe iPhone met twee jaar oude Apple 10 processor

Opmerkelijk detail is dat de drie al bekende iPhone modellen alle drie worden aangedreven door de nieuwe Apple A12 processor. Het vierde iPhone model, dat in Xcode wordt aangeduidt met Apple iPhone XX, wordt volgens de code aangedreven door de Apple A10 processor, de processor die eerder werd gebruikt in de Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus uit 2016.

Het detail dat het vierde iPhone model draait op de Apple A10 processor is een zeer duidelijke verwijzing naar de komst van een opvolger voor de Apple iPhone SE. In de Apple iPhone SE gebruikte Apple namelijk ook een oudere processor om de prijs van het toestel te kunnen drukken. Het is nog niet duidelijk welke vormgeving het toestel gaat krijgen. Voor de hand lijkt overigens te liggen dat Apple zal kiezen voor de vormgeving die eerder voor de Apple iPhone 7 of iPhone 8 werd gebruikt, dus met een regulier beeldscherm zónder notch (uitsparing) in het beeldscherm.

Aankondiging waarschijnlijk pas eind dit jaar

Het lijkt niet voor de hand te liggen dat de opvolger voor de Apple iPhone SE gelijktijdig met de drie andere iPhone modellen gepresenteerd zal worden. Waarschijnlijk volgt de introductie van de iPhone SE opvolger pas op zijn vroegst in het vierde kwartaal van dit jaar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie