Samsung Galaxy Note 9 vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar

24-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Samsung Galaxy Note 9, die begin deze maand door Samsung werd gepresenteerd, is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar. Het toestel is verkrijgbaar voor een losse verkoopadviesprijs van 999 euro.

Samsung heeft vandaag officieel de aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe Samsung Galaxy Note 9. Het toestel is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar. In Nederland voert Samsung twee uitvoeringen van het toestel: één met 128 GB opslag en 6 GB werkgeheugen voor 999 euro en een uitgebreider model met 512 GB opslag en 8 GB werkgeheugen voor 1.249 euro.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Zoals al was voorspeld, is de Samsung Galaxy Note 9 ten opzichte van haar voorganger vooral qua specificaties weer bijgewerkt aan de eisen van 2018. De vormgeving van de Samsung Galaxy Note 9 komt in grote lijnen overeen met de vormgeving van de Galaxy Note 8 van vorig jaar.

Nipt groter beeldscherm

De Samsung Galaxy Note 9 heeft een beeldscherm van 6,4 inch gekregen, dat is nipt groter dan het beeldscherm in de Galaxy Note 8. De resolutie van het beeldscherm is onveranderd gebleven (1.440 x 2.960 pixels). 

Net als de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ wordt ook de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 aangedreven door de Exynos 9 processor. Dit is een octa-core processor opgebouwd uit een 2,7 GHz en een 1,7 GHz quad-core processor.

128 GB en 512 GB uitvoering

De Samsung Galaxy Note 9 verschijnt in twee uitvoeringen. Het 'goedkoopste' model heeft een interne opslagcapaciteit van 128 GB en beschikt over 6 GB aan werkgeheugen. Het duurste model heeft een interne opslagcapaciteit van 512 GB en beschikt over 8 GB aan werkgeheugen. In beide uitvoeringen is overigens ook nog een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig waarin geheugenkaarten van nog eens 512 GB geplaatst kunnen worden.

De Samsung Galaxy Note 9 is uitgevoerd met een dubbele camera aan de achterzijde
De Samsung Galaxy Note 9 is uitgevoerd met een dubbele camera aan de achterzijde

Net als de Samsung Galaxy Note 8 van vorig jaar beschikt ook de nieuwe Galaxy Note 9 over een dubbele 12-megapixelcamera, waarbij één camerasensor is voorzien van een telelens waarmee tot 2x optisch ingezoomd kan worden. Aan de voorzijde is een 8-megapixel frontcamera aanwezig.

Grotere accu

Eén van de dingen waarop de Samsung Galaxy Note 9 een echte upgrade heeft gehad is op het gebied van de accu. De Galaxy Note 9 is nu voorzien van een 4.000 mAh accu, wat 700 mAh meer is ten opzichte van de Galaxy Note 8 van vorig jaar. Deze hogere accucapaciteit resulteert volgens Samsung in een uithoudingsvermogen tot wel 24 uur bij intensief gebruik.

Samsung heeft bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy Note 9 in de Benelux uitgebracht gaat worden in de kleuren 'Ocean Blue', 'Midnight Black' en 'Lavender Purple'. Zowel de 128 GB uitvoering als de 512 GB uitvoering van de Samsung Galaxy Note 9 zullen in de Benelux in de winkels komen te liggen. De 512 GB uitvoering zal alleen in de kleur Midnight Black beschikbaar komen. De Samsung Galaxy Note 9 zal geleverd worden met een qua kleur matchende S-Pen, bij de Ocean Blue uitvoering wordt een opvallende gele S-Pen meegeleverd.

De Samsung Galaxy Note 9 verschijnt in de Benelux in drie kleuren, waaronder Midnight Black
De Samsung Galaxy Note 9 verschijnt in de Benelux in drie kleuren, waaronder Midnight Black

Prijzen en beschikbaarheid

De 128 GB uitvoering van de Samsung Galaxy Note 9 heeft een verkoopadviesprijs van 999 euro, de 512 GB uitvoering heeft een prijskaartje van 1249 euro. De Samsung Galaxy Note 9 is vanaf vandaag overal uit voorraad leverbaar. Meer informatie en alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 9 zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie