Kwetsbaarheid in Fortnite gaf andere malware de kans te gaan woekeren

Kwetsbaarheid in Fortnite gaf andere malware de kans te gaan woekeren

27-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Games


Google heeft in het installatiebestand van de populaire game Fortnite een kwetsbaarheid ontdekt die door malware misbruikt kon worden om te gaan 'woekeren'. De kwetsbaarheid is reeds door de ontwikkelaar van de game opgelost.

De populaire game Fortnite is sinds begin deze maand beschikbaar voor Android smartphones. Fortnite is niet beschikaar in de Google Play Store, de officiële applicatiewinkel voor het Android besturingssysteem. In plaats daarvan moeten spelers de game downloaden via de website van Epic Games.

De reden dat Fortnite niet in de Google Play Store beschikbaar is, is omdat Epic Games hiermee het commissiemodel van Google omzeilt. Als de game wel in de Play Store zou staan, zou Epic Games circa 30 procent van haar omzet uit de game aan Google moeten afdragen als 'commissie'.

Google mist omzet uit Fortnite

Hoewel Google dit niet heeft uitgesproken, mag aangenomen worden dat Google niet blij is met de actie van Epic Games. Om aan de wereld te laten zien wat de toegevoegde waarde is van de Google Play Store, heeft Google bekend gemaakt dat er in het installatiebestand van Fortnite een kwetsbaarheid is aangetroffen die door malware misbruikt zou kunnen worden. Google scant alle apps in de Play Store op kwetsbaarheden en malware. Apps die buiten de Play Store om geïnstalleerd worden, brengen volgens Google grotere risico's met zich mee. Daarom adviseert Google om nooit apps buiten de Google Play Store om te installeren.

Google heeft de kwetsbaarheid aan Epic Games gemeld en Epic Games heeft de kwetsbaarheid reeds verholpen. De kwetsbaarheid maakte het mogelijk voor malware die eventueel al op een smartphone aanwezig was te gaan 'woekeren', waarbij via het installatiebestand van Fortnite nog meer malware gedownload en geïnstalleerd kon worden.

Kwetsbaarheid in Fortnite is waarschijnlijk niet misbruikt

Gezien Google de kwetsbaarheid heeft ontdekt, lijkt het niet voor de hand te liggen dat er daadwerkelijk malware is geweest die misbruik heeft gemaakt van de kwetsbaarheid in Fortnite. Met de meest recente update voor Fortnite is het probleem ook opgelost.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10