YouTube Music en YouTube Premium nu ook beschikbaar in de Benelux

YouTube Music en YouTube Premium nu ook beschikbaar in de Benelux

29-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


YouTube heeft in stilte zijn nieuwe diensten YouTube Music en YouTube Premium uitgebreid naar de Benelux. In mei introduceerde YouTube de streaming abonnementsdienst YouTube Music. Het al bestaande YouTube Red werd omgevormd tot YouTube Premium

In eerste instantie werden YouTube Premium en YouTube Music (de premiumversie) in de VS, Australië, Nieuw Zeeland, Mexico en Zuid Korea gelanceerd. Daar kwamen in juni diverse Europese landen bij, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Noorwegen, Rusland, Spanje en Zweden. Vanaf vandaag is YouTube Music en YouTube Premium ook in de Benelux beschikbaar.

YouTube Music kan gezien worden als een variant op andere streaming muziekdiensten zoals Spotify, Apple Music, Google Music, Napster, of Deezer. Het is mogelijk om met of zonder reclame te luisteren naar muziek, albums en radiokanalen van artiesten, of om zelf afspeellijsten samen te stellen. De reclamevrije optie van YouTube Music met mogelijkheden om muziek te downloaden voor offline gebruik kost net als bij andere streaming muziekdiensten 9,99 euro per maand. Omdat de dienst afkomstig is van een videodienst, zijn er ook muziekvideo’s en live shows te zien.

Premium bovenop Music

YouTube Premium, het voormalige YouTube Red, was een overkoepelende betaalde dienst waar voorheen ook de muziekopties van YouTube onder vielen. Deze dienst is vandaag tegelijk met YouTube Music gelanceerd in de Benelux. De dienst kost 2 euro extra bovenop het muziekabonnement en omvat onder meer reclamevrij YouTube video's bekijken, video playback, downloads en originele YouTube-content zoals Karate Kid spin-off Cobra Kai.

Hoewel Google nog niet dezelfde tractie gekregen heeft in de muziekmarkt als Spotify en Apple Music, heeft het met YouTube als videokanaal wel een onderscheidend element. Het kan namelijk een mix van audio en video aanbieden via één platform. Daarmee heeft YouTube feitelijk meer te bieden dan concurrenten als Spotify en Apple Music.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie