'Samsung heeft Android 9.0 Pie update voor Galaxy S9 in ontwikkeling'

30-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Er is een benchmark opgedoken van een Samsung Galaxy S9 die draait op Android 9.0 Pie. De benchmark wordt als signaal aangevoerd dat Samsung zou werken aan een Android 9.0 Pie update voor de Samsung Galaxy S9.

Het is eigenlijk eerder een regel dan uitzondering dat high-end flagship smartphones, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+, gedurende hun levensduur één of twee grote updates naar hogere Android versies ontvangen. Hoewel Samsung het zelf nog niet heeft bevestigd, staat het vast dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ op termijn een update naar Android 9.0 Pie zal gaan ontvangen.

Samsung Galaxy S9 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)
Samsung Galaxy S9 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

De Nederlandse site Galaxy Club meldt een benchmark gevonden te hebben waarin een Galaxy S9 toestel werd getest met Android 9.0 Pie. De site voert dit als bewijs aan dat Samsung al in stilte zou werken aan een update voor de Galaxy S9.

Geen hard bewijs

De benchmark laat zien dat er een benchmark is gedraaid op een Samsung Galaxy S9 die draait op Android 9.0 Pie. Uit de benchmark blijkt echter niet dat deze benchmark door Samsung is uitgevoerd. Het kan net zo goed zijn dat een hobbyist zijn of haar Samsung Galaxy S9 zélf heeft voorzien van Android 9.0 Pie en vervolgens een benchmark heeft gedraaid. Het is namelijk mogelijk om Android 9.0 Pie zelf op bestaande smartphones te installeren, al werken dan vaak niet alle functies meteen goed.

Het is overigens wél aannemelijk dat Samsung nu al werkt aan de Android 9.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. De ontwikkeling van een update kost vele maanden aan tijd en fabrikanten doen onderling min of meer een wedstrijdje wie als eerste een toestel een update naar een hogere Android versie kan geven.

Samsung kwam vorig jaar in september met mededelingen welke bestaande smartphones een update naar de toenmalige nieuwe Android versie (Android 8.0 Oreo) zouden gaan krijgen. De Samsung Galaxy S8 en S8+ van vorig jaar waren twee van die toestellen. Uiteindelijk duurde het overigens nog tot het tweede kwartaal van dit jaar voordat de Android 8.0 Oreo update daadwerkelijk beschikbaar was voor de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Vermoedelijk hoeft de Android 9.0 Pie update voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ dus niet voor het eind van dit jaar verwacht te worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10