Motorola onthult Motorola One met Android One voor de Benelux

31-08-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Motorola heeft bekend gemaakt dat het bedrijf voor het eind van dit jaar de Motorola One uit gaat brengen in de Benelux. De Motorola One is de eerste Android One smartphone van Motorola die in de Benelux zal gaan verschijnen.

Android One is een speciale versie van Android die is geoptimaliseerd om te kunnen draaien op smartphones met goedkopere hardware. Smartphones met goedkopere hardware hebben over het algemeen minder rekenkracht en werkgeheugen, wat bij de normale versie van Android nadelig is voor de gebruikservaring. Android One is geoptimaliseerd om op dit soort toestellen goed, snel en stabiel te kunnen draaien en zo toch een optimale Android ervaring te kunnen bieden op toestellen met een kleiner prijskaartje.

Motorola One
Motorola One

Motorola is al jaren erg sterk in het budget- en mid-end segment en zet nu een slimme stap door ook Android One te omarmen. Motorola heeft namelijk bekend gemaakt dat het bedrijf met de Motorola One gaat komen, de eerste Motorola smartphone die draait op Android One. Leuk detail daarbij is dat Motorola het toestel ook in de Benelux gaat uitbrengen.

Middenklasse specificaties

De Motorola One is een prima smartphone met een groot beeldscherm vam 5,9 inch. Het toestel krijgt een bescheiden prijskaartje van 299 euro. Dit kan Motorola realiseren doordat het bedrijf werkt met wat oudere hardware, waaronder de ualcomm Snapdragon 625 processor, de middenklasse smartphone processor uit 2016. Dankzij Android One zal het toestel ondanks deze wat meer gedateerde hardware toch vergelijkbaar presteren als de huidige generatie middenklasse smartphones.

Dubbele 13-megapixelcamera

Op cameragebied is de Motorola One voorzien van een een geavanceerd 13-megapixel dual smart camera-systeem, oftwel een dubbele 13-megapixelcmaera. Aan de voorzijde heeft het toestel een 8-megapixel selfiecamera.

Android- en beveiligingsupdates

Een groot voordeel van Android One is dat toestellen met dit besturingssysteem gedurende een lange tijd up-to-date gehouden worden door Google. Daardoor zal de Motorola One gedurende haar levensduur twee grote Android updates gaan ontvangen (een update naar Android 9.0 Pie en een update naar Android Q in 2019. Daarnaast ontvangt het toestel gedurende drie jaar beveiligingsupdates. De Motorola One komt op de markt met een op Android 8.1 Oreo gebaseerde versie van Android One.

Prijs en beschikbaarheid

Motorola heeft bekend gemaakt dat de Motorola One voor het eind van dit jaar in de Benelux in de winkels zal verschijnen voor een verkoopadviesprijs van 299 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie