Renders tonen vormgeving 2018 versie van Apple iPad Pro 12.9

Renders tonen vormgeving 2018 versie van Apple iPad Pro 12.9

04-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Vanuit China zijn 3D renders opgedoken die een goede indruk geven van de aankomende nieuwe Apple iPad Pro 12.9. Vermoedelijk zal de nieuwe iPad Pro 12.9 samen met een 10.5 inch variant in oktober door Apple gepresenteerd gaan worden.

Smartphone- en tabletfabrikanten delen vaak vormgevingsdetails en afmetingen van nieuwe (onaangekondigde) smartphones met fabrikanten van accessoires. Op die manier kunnen accessoire fabrikanten alvast accessoires zoals bijvoorbeeld hoesjes ontwerpen en ontwikkelen. Hiermee komen accessoires op hetzelfde moment beschikbaar op de markt als het toestel zelf.

Deze details lekken ook wel eens uit naar het geruchtencircuit. Met deze gegevens is het mogelijk om in een 3D tekenprogramma, zoals bijvoorbeeld Autocad, een 3D render te maken van de vormgeving van het nieuwe toestel. Dat is exact wat nu is gebeurd met de verwachte nieuwe Apple iPad Pro 12.9.

Dunne schermranden zonder home-toets

De uitgelekte renders tonen een nieuw iPad model met een symetrische vormgeving en dunne schermranden. Opvallend is het ontbreken van de home-knop. Waarschijnlijk beschikt de aankomende iPad Pro 12.9 niet meer over een Touch ID vingerafdruksensor en krijgt in plaats daarvan de beschikking over Face ID gezichtsherkenning.

De randen rondom het beeldscherm zijn aan alle kanten even breed. Apple heeft ervoor gekozen de iPad Pro 12.9 niet helemaal randloos te maken omdat de tablet ook nog comfortabel vastgehouden moet kunnen worden. Ook moet er ruimte blijven voor de frontcamera en sensoren voor bijvoorbeeld videogesprekken en de Face ID functie.

Metalen behuizing?

Opmerkelijk is dat in de 3D renders aan de achterzijde van de iPad Pro 12.9 antennelijnen zichtbaar zijn. Dit suggereert dat de nieuwe iPad weer een metalen behuizing heeft. Op het moment dat met een glazen of keramische behuizing wordt gewerkt, zijn deze antennelijnen niet nodig.

Een ander opmerkelijk detail is dat de smart connector zich aan de onderzijde van de achterkant van de nieuwe iPad Pro bevindt. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat de nieuwe iPad Pro 12.9 waarschijnlijk alleen in portret-modus in een toetsenbord gebruikt kan worden. Gesuggereerd wordt dat dit noodzakelijk is om Face ID te laten werken. Face ID zou niet in landscape modus werken. De 3D renders laten geen 3,5 mm audio aansluiting zien, waarmee verwacht wordt dat er geen audio uitgang meer aanwezig zal zijn op de aankomende nieuwe generatie iPad Pro tablets.

Aankondiging in oktober

De Apple iPad Pro 12.9 (2018) wordt waarschijnlijk samen met de Apple iPad Pro 10.5 (2018) in oktober gepresenteerd. Beide tablets krijgen hoogstwaarschijnlijk ook weer ondersteuning voor de Apple Pencil, de speciale stylus voor iPads waarmee op een iPad getekend en geschreven kan worden. Beide tablets worden hoogstwaarschijnlijk aangedreven door dezelfde processor die Apple ook gaat gebruiken in haar aankomende nieuwe Apple iPhones (Apple A12 of A12X processor).
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10