'Samsung werkt aan smartphone met vier camera's'

'Samsung werkt aan smartphone met vier camera's'

04-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Nieuwe geruchten stellen dat Samsung nog voor het eind van dit jaar een smartphone wil gaan presenteren die aan de achterzijde beschikt over maar liefst vier camera's.

Huawei presenteerde begin dit jaar de Huawei P20 Pro. Dit was de eerste smartphone met een triple-camera aan de achterzijde. Eerdere geruchten suggereerde al dat Samsung in de toekomst ook met triple-camera's zou willen gaan werken in haar high-end Galaxy S- en Galaxy Note serie, al zijn die nieuwe toestellen niet eerder dan in 2019 te verwachten.

Een nieuw gerucht die de wereld in is geholpen door de bekende twitteraar Ice Universal stelt dat Samsung van plan zou zijn om nog dit jaar een smartphone uit te brengen met maar liefst vier camera's aan de achterzijde. Het lijkt vast te staan dat dit toestel geen model in de Galaxy S of Galaxy Note serie zal zijn. Ook is de kans klein dat het gaat om het buigbare toestel dat Samsung van plan is om in november te presenteren.

Samsung Galaxy A9 (2019)?

Feitelijk blijft dan alleen de Galaxy A-serie over. Deze middenklasse smartphone serie is erg populair in Azië. Gespeculeerd wordt dat Samsung eind dit jaar een Galaxy A9 (2019) wil gaan uitbrengen die mogelijk zal beschikken over vier camera's aan de achterzijde. Eerdere Galaxy A9 modellen zijn niet in Europa op de markt gebracht. Aziaten zijn erg gevoelig voor smartphones met specificaties die over de top heen gaan. 

Welke extra mogelijkheden vier camerasensoren in één smartphone bieden zal nog moeten blijken. Waarschijnlijk maakt deze configuratie geavanceerde fotografie opties mogelijk, maar ook bijvoorbeeld het maken van 3D opnames.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie