Update voor Samsung Galaxy Note 9 maakt deactivatie Bixby-knop mogelijk

05-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung komt met een update voor de Samsung Galaxy Note 9 waarmee het mogelijk wordt de Bixby-toets uit te zetten. Het (per ongeluk) indrukken van de Bixby toets zorgt ervoor dat Bixby wordt opgestart, wat niet altijd prettig is.

Gebruikers van de Samsung Galaxy Note 9 zijn niet allemaal even tevreden over de speciale Bixby knop die aan de zijkant van het toestel is geplaatst. De Bixby toets wordt regelmatig per ongeluk ingedrukt, waarna Bixby zichzelf opstart. Het opstarten duurt relatief lang en zorgt er daarnaast voor dat gebruikers weer terug moeten navigeren naar de app waar zij mee bezig waren. Voorts heeft Bixby voor de meeste Europeanen nog geen toegevoegde waarde omdat Bixby slechts een beperkt aantal talen ondersteunt.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Om tegemoet te komen aan deze klachten komt Samsung met een software update die het mogelijk maakt om de Bixby toets uit te schakelen, zo heeft Samsung Duitsland aangekondigd. Het indrukken van de knop activeert dan geen functionaliteit meer, waarmee gebruikers van de Galaxy Note 9 van hun irritaties af zijn.

De Samsung Galaxy Note 9 is voorzien van Bixby 2.0, met een verbeterde stemherkenning. Er wordt gespeculeerd dat Samsung de optie om de Bixby toets te deactiveren bewust achterwege heeft gelaten om gebruikers kennis te laten maken met deze nieuwe versie van Bixby. Op eerdere toestellen is het namelijk wel mogelijk de Bixby toets te deactiveren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie